ΕΟΑ Αμμοχώστου: Καταργεί το εκτυπωμένο χαρτί σε συνεδρίες και τμήματα του

«Αυτή η πολιτική θα εφαρμοστεί σε όλα τα Τμήματα του Οργανισμού»

YiannisKarousos 1 exclusive, Γιάννης Καρούσος, Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου

Την μετάβαση σε ένα πλήρως απαλλαγμένο από χαρτί περιβάλλον, αποφάσισε ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου (ΕΟΑΑ) σε συνεδρίασή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Σε ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρεται ότι «η σημαντική και καινοτόμα ταυτόχρονα απόφαση για κατάργηση του εκτυπωμένου χαρτιού, έρχεται να ενισχύσει τη δέσμευσή του ΕΟΑ Αμμοχώστου, για βιώσιμη ανάπτυξη και περιβαλλοντική ευαισθησία, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα των διαδικασιών που εφαρμόζονται. Η μετάβαση στη νέα εποχή ξεκινά από από τα μέλη του Συμβουλίου του Οργανισμού, τα οποία καταργούν τη χρήση του εκτυπωμένου χαρτιού».

Συγκεκριμένα «από τώρα και στο εξής, οι προσκλήσεις και τα παραρτήματα για τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών του Οργανισμού, θα αποστέλλονται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή».

Ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου, Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «εκτός από τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου, αυτή η πολιτική θα εφαρμοστεί σε όλα τα Τμήματα του Οργανισμού».

Στους σχεδιασμούς μας, πρόσθεσε, «περιλαμβάνεται η ολοκληρωτική μετάβαση σε ένα περιβάλλον χωρίς χαρτί και θα περιλαμβάνει ψηφιοποίηση αρχείων και εγγράφων, αφού όλα τα φυσικά αρχεία και έγγραφα θα έχουν πλέον ψηφιακή μορφή, επιτρέποντας την εύκολη πρόσβαση, αποθήκευση και διαχείριση δεδομένων με ασφάλεια και ευκολία».

Επίσης, συνέχισε «οι ψηφιακές υπογραφές θα αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές χειρόγραφες υπογραφές, εξασφαλίζοντας την αυθεντικότητα και ακεραιότητα των εγγράφων και επιταχύνοντας τις διαδικασίες έγκρισης. Ακόμα όλη η επικοινωνία και διακίνηση εγγράφων θα γίνεται μέσω ασφαλών ηλεκτρονικών πλατφόρμων, μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος που απαιτείται για τη διαχείριση εγγράφων».

Όπως είπε ο κ. Καρούσος «το προσωπικό του Οργανισμού θα παρακολουθήσει, για σκοπούς επιμόρφωσης, ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης, ώστε να εξοικειωθεί πλήρως με τις νέες ψηφιακές διαδικασίες και εργαλεία».

Mε την εφαρμογή της νέας σύγχρονης πολιτικής του ΕΟΑ Αμμοχώστου, ανέφερε «στοχεύουμε στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αφού η εξάλειψη της χρήσης χαρτιού συμβάλλει στη μείωση της σπατάλης φυσικών πόρων και του όγκου των αποβλήτων».

«Στοχεύουμε επίσης στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας αφού η ψηφιοποίηση και χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, επιταχύνουν τις διαδικασίες και βελτιώνουν τη συνολική αποδοτικότητα του Οργανισμού», είπε.

Ένας άλλος στόχος, σημείωσε «είναι η ενίσχυση της ασφάλειας, αφού οι ψηφιακές διαδικασίες παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια και έλεγχο στην πρόσβαση και διαχείριση πληροφοριών».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η μετάβαση σε έναν οργανισμό που δεν χρησιμοποιεί χαρτί, είναι ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον, που θα ενισχύσει τη σύγχρονη λειτουργία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου», κατέληξε ο Γιάννης Καρούσος.