EΠ.ΑΜ/ΣΤΟΥ: Η κτηνοτροφία και η προοπτική του αγροτουρισμού – Πρωινό στη “ΦARMA LAND” (ΒΙΝΤΕΟ)

BINTEO: Ο κτηνοτρόφος του "ΦARMA LAND" Γιώργος Σιέγκας μας μιλά για την ενασχόληση του με την κτηνοτροφία, τις εξελίξεις στον τομέα και την προοπτική του αγροτουρισμού

196427511 326279615680565 9155841156203418602 n exclusive, Γιώργος Σιέγκας, Κτηνοτροφία, ΦΑRMA LAND

Αναμφίβολα στην Επαρχία Αμμοχώστου, στους κλάδους που δραστηριοποιείτε μεγάλος αριθμός πολιτών εκτός του τουρισμού, είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία.

Έτσι το Famagusta.News επισκέφθηκε τη φάρμα “ Φarma land ” του κ. Γιώργου Σιέγκα στη Δερύνεια, ώστε να δει και να σας μεταφέρει την λειτουργία και τις συνθήκες στον πρωτογενή τομέα.

Ο Γιώργος Σιέγκας δημιούργησε την φάρμα το 2011, όπου ταυτόχρονα λάμβανε την απόφαση να εγκαταλείψει την υπεραγορά του στον Πρωταρά. Η αγάπη του για τα ζώα και ιδιαίτερα για τα πρόβατα τον οδήγησαν στην στροφή αυτή.

Τα ερεθίσματα που είχε από την οικογένεια του για την κτηνοτροφία έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Όπως μας αναφέρει στις δηλώσεις του ´Εάν δεν αγαπάς τα ζώα είναι δύσκολο να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της φάρμας´ όπου είναι και η συμβουλή του για τους νέος.

Η κτηνοτροφία εισέρχεται σε σύγχρονα μονοπάτια και η κάθε φάρμα πρέπει να εκσυγχρονιστεί για να ικοναποιεί τις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου.

Ο κύριος Γιώργος προχωρά στην δημιουργία μικρού τυροκομείου  με κύριο σκοπό την επίσκεψη από τουρίστες για να παρουσιάζει την παρασκευή του Χαλουμίου, θέλοντας να μπει στον τομέα του αγροτουρισμού, καθώς ως γνωστό η περιοχή μας κάθε χρόνο κατακλύζεται από τουρίστες.  Επίσης προχώρησε στην δημιουργίου λογαριασμού στο Instgram με το όνομα “Φarma land”.

Εκφράζει την ικανοποίηση του για την κατοχύρωση του χαλουμίου ως ΠΟΠ και θεωρεί ότι το μέλλον είναι πολύ θετικό για τον κλάδο. Επίσης αναφέρει ότι το κράτος  είναι αρωγός στις προσπάθειες τους και με την σωστή συνεργασία θα γίνουν ακόμα περισσότερα.

Famagusta.News