ΕΠ. ΑΜΜ/ΣΤΟΥ: Πατριός κακοποιούσε σεξουαλικά 13χρονη και 15χρονη – Η ποινή

Κακοποιούσε σεξουαλικά τα δύο ανήλικα κορίτσια της συζύγου του – Η ποινή στον 43χρονο πατριό

41875677 7879 474C 9FA0 CE91E871F27C exclusive, Επαρχία Αμμοχώστου, σεξουαλική κακοποίηση

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για 43χρονο πατριό, μόνιμο κάτοικο ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες που αφορούσαν σεξουαλική κακοποίηση παιδιού και συγκεκριμένα σε βάρος των δύο ανήλικων κοριτσιών της συζύγου του.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, τον καταδίκασε σε τριάμισι χρόνια φυλάκιση, αφού κρίθηκε ένοχος μετά από ακροαματική διαδικασία κατά την οποία κατέθεσαν ως βασικές μάρτυρες κατηγορίας οι παραπονούμενες αδελφές.

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για προστασία της ταυτότητας των δύο κοριτσιών. Οι ανήλικες κρίθηκαν αξιόπιστες και οι μαρτυρίες τους έγιναν αποδεκτές από το δικαστήριο. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες κατά τα έτη 2018-2020, στο σπίτι των δύο αδελφών, σε δήμο της ελεύθερης Αμμοχώστου. Η πρώτη κατηγορούμενη κατά τον επίδικο χρόνο ήταν 13 χρόνων.

Ο 43χρονος πατριός της κρίθηκε ένοχος ότι προέβη σε άσεμνες πράξεις σε βάρος της και ότι την κακοποίησε σεξουαλικά. Η δεύτερη κατηγορούμενη ήταν 15 χρόνων κατά τον επίδικο χρόνο. Και γι’ αυτήν ο πατριός της κρίθηκε ένοχος ότι σε δύο περιπτώσεις την κακοποίησε σεξουαλικά, προβαίνοντας σε διάφορες αποτρόπαιες πράξεις. Το παράδοξο στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι πως ο βιολογικός πατέρας των δύο παραπονούμενων κοριτσιών κατέθεσε στη δίκη… ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Συγκεκριμένα, είπε στο δικαστήριο ότι οι δύο ανήλικες κόρες του, τού εκμυστηρεύτηκαν ότι η καταγγελία που έκαναν στην Αστυνομία εναντίον του πατριού τους ήταν ψευδής και ότι τον κατήγγειλαν απλά και μόνο για να τον εκδικηθούν και για να τον εκδιώξουν από το σπίτι τους.

Κατά την αντεξέτασή του, ωστόσο, διαφάνηκε ότι ο μάρτυρας αυτός έλεγε ψέματα στο δικαστήριο, γι’ αυτό κρίθηκε αναξιόπιστος και η μαρτυρία του απορρίφθηκε στο σύνολό της. Την υπόθεση χειρίστηκε για την κατηγορούσα αρχή ο Αδάμος Δημοσθένους.