Επ. Αμμοχώστου: Αυτοί είναι οι λόγοι μειωμένης παροχής νερού – Τί αναφέρει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου

Πυρίλλης: "Η προηγούμενη Κυβέρνηση άφησε την επαρχία Αμμοχώστου χωρίς νερό" - Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι, τρέχουν και δεν φτάνουν οι τοπικές αρχές

1600x960 237308 not a single of guwahati citys 4 drinking water supply schemes is ready exclusive, Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Βροχή» ήταν τις τελευταίες ημέρες τα παράπονα για μειωμένη ή και καθόλου -σε κάποιες περιπτώσεις- παροχή νερού σε υποστατικά στις τουριστικές περιοχές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, και συγκεκριμένα σε Παραλίμνι και Αγία Νάπα.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με δηλώσεις που παραχώρησε στην εφημερίδα Φιλελεύθερος ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, έγγυται στο γεγονός ότι «ο κεντρικός αγωγός διοχετεύει στην ελεύθερη Αμμόχωστο 36,000 m³ και οι ανάγκες είναι περίπου 42,000 m³ νερού». Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου επισήμανε ότι «ουσιαστικά η προηγούμενη Κυβέρνηση άφησε την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου χωρίς νερό. Αγοράστηκαν οι σωλήνες, έπρεπε εδώ και δύο χρόνια να ολοκληρωθεί ο νέος αγωγός από την αφαλάτωση Δεκέλειας προς τις δεξαμενές της περιοχής, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει. Εάν γινόταν αυτό το έργο, που εξαγγέλθηκε από το 2017, θα επιλύονταν όλα τα προβλήματα».

Για το πρόβλημα που θα προέκυπτε κατά την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου λόγω της αυξημένης προσέλευσης επισκεπτών στην περιοχή, προειδοποίησε από τις 28 Ιουλίου ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, σε παρέμβαση του στην εκπομπή «Ο λόγος στον πολίτη» του Βεργίνα TV.

Στο Παραλίμνι το μεγαλύτερο πρόβλημα προέκυψε στις περιοχές Κάππαρη, Αγίας Τριάδας και Περνέρας, στις οποίες αυτή την εβδομάδα η πληρότητα άγγιξε το 100% και δύο βλάβες οδήγησαν υποστατικά να μείνουν χωρίς υδροδότηση, ενώ εξαιτίας του γεγονότος ότι στις περιοχές του Κάππαρη, της Περνέρας και της Αγίας Τριάδας -σε αντίθεση με την Αγία Νάπα- οι περισσότεροι επισκέπτες είναι Κύπριοι, καταγράφηκαν και πολλά παράπονα στην τοπική αρχή. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου σε δηλώσεις του, «τον Δεκαπενταύγουστο συνεργεία με εργάτες του Δήμου Παραλιμνίου δούλευαν πυρετωδώς για να διορθώσουν τη βλάβη και την Τετάρτη έγινε αποκοπή νερού. Ως Δήμος Παραλιμνίου κάναμε όλες τις ενέργειες τα προηγούμενα χρόνια, βρήκαμε γεωργικές διατρήσεις και λύσαμε προβλήματα. Ωστόσο εάν δεν γίνει το έργο που εξαγγέλθηκε, τα επόμενα χρόνια το πρόβλημα θα μεγαλώσει».

Μάλιστα, της παρέμβασης του Δημάρχου, ακολούθησε ανακοίνωση της Τουριστικής Εμπορικής Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ), στην οποία επισημάνθηκε το θέμα και εκφράστηκε η έντονη ανησυχία του οργανισμού.

Αυτούσια η αναφορά στην ανακοίνωση της ΤΕΒΕΑ

«Για το πρόβλημα που έθιξε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου και αφορά τη διακοπή/μειωμένη παροχή νερού που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στο Παραλίμνι και στον Πρωταρά, ως ΤΕΒΕΑ εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις επιπτώσεις που θα έχει η μειωμένη ροή νερού τόσο στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής όσο και την ποιότητα του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, καθώς οι ημέρες του Δεκαπενταύγουστου πλησιάζουν, με χιλιάδες ντόπιους και ξένους τουρίστες να επισκέπτονται την περιοχή και τις ανάγκες για νερό να πολλαπλασιάζονται. Θεωρούμε δε, απαράδεκτη την κωλυσιεργία που έδειξαν τόσο χρόνια οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες στον σχεδιασμό και υλοποίηση του έργου του νέου αγωγού στον Κοκκινόκρεμμο, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε από το 2019 ότι θα ξεκινούσε. Ένα έργο που εάν αυτή ήταν ολοκληρωμένο, θα είχε επιλύσει οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης στην περιοχή»

Ο Δήμος Παραλιμνιου με χθεσινή ανακοίνωση ανέφερε πως προχώρησε σε αποκατάσταση της βλάβης του αγωγού, ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η υδροδότηση όλων των υποστατικών, ενώ το ίδιο συνέβη και στην Αγια Νάπα.

Famagusta.News