Επ. Αμμοχώστου: Άλλες δύο αφίξεις μεταναστών – Πάνω από 250 Σύροι σε δύο μέρες

Τρεις βάρκες με πάνω από 250 Σύρους μετανάστες μέσα σε μόλις 15 ώρες - Συναγερμός στις αρχές

WhatsApp Image 2021 04 16 at 14 002 exclusive, Άφιξη μεταναστών, Μετανάστες, ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Εικόνα Αρχείου

Συναγερμός σήμανε στις κρατικές υπηρεσίες το Σάββατο και την Κυριακή με αυξημένες αφίξεις μεταναστών.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου λήφθηκε πληροφορία για ξύλινη βάρκα με 54 μετανάστες από Συρία. Σε αυτήν βρίσκονταν 37 άντρες, 2 γυναίκες, 6 παιδιά και 7 ασυνόδευτοι ανήλικοι. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Αστυνομίας συνελήφθη 18χρονος εναντίον του οποίο εκδόθηκε διάταγμα κράτησης 5 ημερών από το επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες του Famagusta.News, εντοπίστηκε βάρκα με 97 μετανάστες από την Συρία και συγκεκριμένα 49 άντρες, 9 γυναίκες, 17 παιδιά και 22 ασυνόδευτοι ανήλικοι. Μέχρι στιγμής για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν προέκυψε κάποια σύλληψη.

Η τρίτη βάρκα εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες του Famagusta.News στις 6:45 το πρωί της Κυριακής. Σε αυτήν επέβαιναν 101 Σύροι μετανάστες. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Αστυνομίας συνελήφθη 41χρονος Σύρος ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος κράτησης.

Αφού έγινε καταγραφή των στοιχείων τους έγινε η μεταγωγή τους στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας “Πουρνάρα” στην Κοκκινοτριμιθιά.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις.

Famagusta.News / Εικόνα Αρχείου