Επ. Αμμοχώστου: Άλλους τέσσερεις υποψήφιους ανακοίνωσε το ΕΛΑΜ

Ανακοινώθηκαν οι Χρυσόστομος (Τόμυς) Χρυσοστόμου, Ζουβάνης Ζουβάνη (Πίττα), Άντρεα Κωνσταντινίδου και Άθως Αντωνίου - Στους οκτώ οι υποψήφιοι του ΕΛΑΜ μέχρι στιγμής στην επαρχία Αμμοχώστου για τις Βουλευτικές

Στιγμιότυπο 2021 02 28 08.13.52 ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2021, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Βουλευτικές Εκλογές 2021, ΕΛΑΜ

Το ΕΛΑΜ ανακοίνωσε ακόμη τέσσερεις υποψηφιότητες που από σήμερα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό του για τις Βουλευτικές Εκλογές του ερχόμενου Μαΐου στην επαρχία Αμμοχώστου.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία Χρυσόστομο (Τόμη) Χρυσοστόμου, τον Διευθυντή Ξενοδοχείου Ζουβάνη Ζουβάνη (Πίττα), τη φιλόλογο Γερμανικών και γυμνάστρια Άντρεα Κωνσταντινίδου και τον ιδιωτικό υπάλληλο Άθω Αντωνίου οι οποίοι συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο μετά και την ανακοίνωση του ήδη βουλευτή Αμμοχώστου Λίνου Παπαγιάννη, του Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ΕΛΑΜ Πόλυ Ευαγγελίδη, του Πολεμιστή της 31 ΜΚ 1974 Σάββα Μιχαηλίδη και του ιδιωτικού υπαλλήλου και Μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Μαρίνου Παπακωνσταντίνου.

Τα βιογραφικά των τεσσάρων νέων υποψηφίων:

tomis ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2021, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Βουλευτικές Εκλογές 2021, ΕΛΑΜ

Ο Χρυσόστομος (Τόμυς) Χρυσοστόμου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1978, με καταγωγή από τις κατεχόμενες κοινότητες Άγιος Σέργιος και Ταύρου, της επαρχίας Αμμοχώστου. Είναι παντρεμένος με την Νταϊάνα Χρυσόστομου και πατέρας 3 παιδιών. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ξενοδοχειακής της Τεχνικής Σχολής “Διανέλλειος”, ενώ υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Λοχίας στη Στρατονομία. Ακολούθως εργάστηκε για σειρά ετών στο Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου δημιούργησε δικές του επιχειρήσεις στον τομέα της εστίασης. Επέστρεψε στην Κύπρο το 2010, όπου άνοιξε τη δική του οικογενειακή επιχείρηση στη Λάρνακα. Είναι κάτοχος διπλώματος ναυαγοσωστικής, επάγγελμα με το οποίο δραστηριοποιήθηκε κατά διαστήματα. Γαλουχήθηκε σε μια οικογένεια με έντονα τα συναισθήματα του πόνου της προσφυγιάς και του πόθου της επιστροφής. Οι πρόσφυγες γονείς του, του μεταλαμπάδευσαν την βαθιά ριζωμένη αγάπη που έχει για την θαλασσοφίλητη πόλη του Ευαγόρα, την Αμμόχωστο. Είναι ενεργό μέλος του ιστορικού σωματείου της Ανόρθωσης από το 2010. Η πολιτική διαφθορά και σήψη που διέπει το κομματικό κατεστημένο, τον οδήγησαν στην απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος Βουλευτής με το ΕΛΑΜ στην Αμμόχωστο, καθώς είναι το μοναδικό καθαρό πολιτικό κόμμα, το οποίο δεν εμπλέκεται σε σκάνδαλα.

zouvanis ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2021, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Βουλευτικές Εκλογές 2021, ΕΛΑΜ

Ο Ζουβάνης Ζουβάνη (Πίττα) γεννήθηκε το 1976 στο Παραλίμνι με καταγωγή από την οικογένεια του αγωνιστή και ήρωα της ΕΟΚΑ Φώτη Πίττα. Γονείς του ο Μιχάλης Ζουβάνη (Πίττας) από τη Σωτήρα και η Ανδρούλλα Κακουρή Ζουβάνη από το Παραλίμνι. Είναι πατέρας πέντε παιδιών. Είναι απόφοιτος του Λυκείου Παραλιμνίου, ενώ ακολούθως υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία κατά μήκος της Γραμμής Αντιπαράταξης στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου. Είναι κάτοχος του πτυχίου της Δημοκρατίας, ενώ έχει εξειδικευμένες γνώσεις στη γεωπονία και τη πυροσβεστική, όπου έχει εργαστεί για σειρά ετών. Στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης, είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα ως πρόσκοπος, αλλά και ως λαϊκός συγγραφέας με στόχο την διάδοση της Κυπριακής παράδοσης και ιστορίας. Άξια λόγου είναι η ενεργή δράση του για την προστασία και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων της Κύπρου και ιδιαίτερα της Επαρχίας Αμμοχώστου. Σημαντική είναι η κοινωνική προσφορά του ως οργανωτής αιμοδοσιών σε όλη την Κύπρο. Η πολιτική του πορεία άρχισε από το 1999. Διετέλεσε επαρχιακός γραμματέας στον πολιτικό χώρο από το 2006 μέχρι το 2009. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Προστασίας των ζώων με στόχο την θέσπιση νόμων. Η πολιτική διαφθορά και ο εκτροχιασμός των συνομιλιών στο Κυπριακό, τον ώθησαν στο να κατέλθει ως υποψήφιος Βουλευτής με το ΕΛΑΜ στην Επαρχία Αμμοχώστου.

Antrea ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2021, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Βουλευτικές Εκλογές 2021, ΕΛΑΜ

Η Άντρεα Κωνσταντινίδου γεννήθηκε το 1986 στη Λεμεσό, από πρόσφυγες γονείς. Ο Πατέρας της Γιώργος Κωνσταντινίδης, γυμναστής στο επάγγελμα, κατάγεται από την Κάτω Δερύνεια της Επαρχίας Αμμοχώστου και η Μητέρα της Χάρις Γιαννακού Κωνσταντινίδου από την Κάτω Ζώδια της Μόρφου. Αποφοίτησε από το 7ο Λύκειο Πολεμιδιών και στη συνέχεια σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά τα φοιτητικά της χρόνια ήταν ενεργό στέλεχος της Αυτόνομης Φοιτητικής Παράταξης Δράσις ΚΕΣ, με έντονη συμμετοχή στα κοινά. Με την επιστροφή της στην Κύπρο εργάστηκε για σειρά ετών ως καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας. Παράλληλα, είναι κάτοχος διπλώματος “Advanced Instructor” της εταιρίας Lesmills, όπου δίδασκε προγράμματα εκγύμνασης σε διάφορα γυμναστήρια στη Λεμεσό, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ αθλητισμού, που φιλοξένησε η Κύπρος. Έχοντας ενεργή συμμετοχή στα κοινά, διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού. Ο πόθος της για Απελευθέρωση και οι αγωνίες της για το ευημερία του Ελληνισμού της Κύπρου, την οδήγησαν στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, όπου είναι μέλος της Κεντρικής Διεύθυνσης Οργανωτικού και της Κεντρικής Επιτροπής.

Athos ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2021, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Βουλευτικές Εκλογές 2021, ΕΛΑΜ

Ο Άθως Αντωνίου γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 1993 στην Πάφο. Κατάγεται από την οικογένεια Τριφύλλη, που είναι πρόσφυγες από την Περιστερωνοπηγή Αμμοχώστου. Γονείς του είναι οι Κυριάκος Αντωνίου και Έλενα Τριφύλλη. Αποφοίτησε από το Λύκειο Κύκκου Πάφου το 2011, ενώ υπηρέτησε την θητεία του στην Εθνική Φρουρά στο 287 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, ως Υποδεκανέας. Ακολούθως μετέβηκε στην Αυστραλία για σπουδές στον Ξυλοκατασκευαστικό τομέα, όπου ταυτόχρονα εργάστηκε στο αντικείμενο των σπουδών του. Από το 2019 που επέστρεψε στη Κύπρο, εργάζεται σε ιδιωτική εταιρία ξυλουργικών έργων. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΛΑΜ από το 2020, συνεχίζοντας το έργο του αποβιώσαντα συναγωνιστή και αδελφού του, Δημήτρη Αντωνίου, ο οποίος για δέκα συναπτά έτη ήταν ενεργό μέλος του Μετώπου Νεολαίας της παράταξής μας στη Επαρχία Πάφου. Κατέρχεται ως υποψήφιος Βουλευτής του ΕΛΑΜ στην Επαρχία Αμμοχώστου, με όραμα την απελευθέρωση της ημικατεχόμενης μας πατρίδας, της επιστροφής των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, για να κυματίσει η γαλανόλευκη στη Βασιλεύουσα Αμμόχωστο.

Famagusta.News