Επ. Αμμοχώστου/Αποκλειστικό: Αποκτά πίστα Formula 1;

Μεγάλη επιτυχία για την επαρχία Αμμοχώστου - Δημιουργείται η πρώτη πίστα Formula 1 - Πόσα θα κοστίσει, πότε ξεκινούν οι αγώνες και γιατί το Netflix "τρίβει τα χέρια";

4 exclusive, Πρωταπριλιάτικο Ψέμα

Τη μεγαλύτερη, ίσως, επιτυχία κατάφερε να πετύχει η επαρχία Αμμοχώστου μετά την είδηση για τη δημιουργία στο νησί μας πίστας που θα φιλοξενεί αγώνες της FIA και συγκεκριμένα της Formula 1 καθώς και των υπόλοιπων κατηγοριών Formula 2 και Formula E.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Famagusta.News, σε πρόσφατες επαφές που είχε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Υφυπουργείο Τουρισμού, έγινε κατορθωτή η προσθήκη στο καλεντάρι της μεγαλύτερης διοργάνωσης των αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού πίστας η οποία θα κατασκευαστεί στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην επαρχία Αμμοχώστου.

Το κόστος και η προσέλκυση τουρισμού

Σημαντικός παράγοντας τον οποίο λαμβάνουν υπόψη οι ιθύνοντες της επαρχίας Αμμοχώστου καθώς και της Κυβέρνησης είναι το κόστος. Αφενός γιατί η κατασκευή της πίστας που να πληροί όλες της προϋποθέσεις της FIA ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αρχή που θα διευθύνει την πίστα, είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει στην παγκόσμια ομοσπονδία κάτι περισσότερο από 40 εκατομμύρια ετησίως. Από την άλλη, βέβαια, καθοριστικός παράγοντας για δημιουργία τέτοιας επένδυσης είναι η προσέλκυση τουρισμού, καθώς κατά τη διάρκεια του αγώνα και των δοκιμαστικών, καθώς και τους αγώνες των υπόλοιπων κατηγοριών, χιλιάδες επισκέπτες και φανατικοί οπαδοί των ομάδων θα καταφθάνουν στην περιοχή και θα συρρέουν στα ξενοδοχεία

Έρχεται το Netflix

Σημαντικός παράγοντας για την Κυβέρνηση ώστε να λάβει τέτοια απόφαση ήταν η αναγνωρισιμότητα που πέτυχε τα τελευταία χρόνια η Formula 1 μέσω της σειράς του Netflix που έχει “σπάσει ταμεία” και δεν είναι άλλη από το “Drive to Survive” η οποία εκτόξευσε τους τηλεθεατές που παρακολουθούν την σπουδαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε πάνω από 40% αύξηση. Με την προσθήκη ακόμη μίας πίστας και μάλιστα σε μία περιοχή η οποία φημίζεται για τις παραλίες της, φαίνεται να αφήνει ιδιαίτερα ευχαριστημένο το Netflix, παραγωγοί του οποίου βρίσκονται ήδη στην περιοχή για να ξεκινήσουν τα πρώτα γυρίσματα.

Αυτό που απομένει είναι πότα θα μπορέσουμε να δούμε επιτέλους από κοντά τα μηχανοκίνητα της Red Bull, της Mercedes και της Ferrari καθώς και τους σπουδαίους πιλότους της Formula 1.

Ίσως… ποτέ, γιατί η συντακτική ομάδα του Famagusta.News σας εύχεται καλή Πρωταπριλιά!