Επ. Αμμοχώστου: Δύο διασώσεις σε Αγία Νάπα και Πρωταρά από τους ναυαγοσώστες

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των ναυαγοσωστών - Ζητούν άμεση στελέχωση των παραλιών

viber image 2021 08 09 11 52 56 610 exclusive, ΔΙΑΣΩΣΗ, Ναυαγοσώστες

Σε δύο νέα περιστατικά στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο Sunrise Pearl στον Πρωταρά και στην παραλία Nissi Beach στην Αγία Νάπα, ανταποκρίθηκαν οι ναυαγοσώστες, προχωρώντας στη διάσωση 2 ατόμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλιών, χθες 07/08 και ώρα 16.40 περίπου, άνδρας ηλικίας 52 ετών στην παραλία Nissi Beach έχασε τις αισθήσεις του ενώ κολυμπούσε. Ακολούθησε άμεση ρυμούλκηση του θύματος από το νερό και άμεση παροχή των πρώτων βοηθειών. Η έγκαιρη επέμβαση των ναυαγοσωστών επέτρεψε στο θύμα να επαναφέρει τις αισθήσεις του και να οδηγηθεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Στο δεύτερο περιστατικό, σύμφωνα με την ανανοίνωση,  χθες 07/08 ηλικιωμένος άνδρας που βρισκόταν στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο Sunrise Pearl, η ώρα 18.55 κινδύνεψε με πνιγμό. Οι ναυαγοσώστες, που όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση  κανονικά σχολάνουν στις 18.45 (καθημερινές 17.45 και σαββατοκύριακα 18.45), από τύχη βρίσκονταν ακόμη στο σημείο, αφού καθυστέρησαν να σχολάσουν, ρυμούλκησαν το θύμα στην στεριά όπου και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Φωνάζουν για αδιαφορία οι ναυαγοσώστες

Οι ναυαγοσώστες απευθύνουν έκκληση προς την αρμόδια τοπική αρχή για στελέχωση και όπως αναφέρουν σε πολλά σημεία οι ναυαγοσώστες εκτελούν υπηρεσία ανά ένα άτομο, όσο και σε ώρες κάλυψης, αφού αντίστοιχα παραλίες με παρόμοια επισκεψιμότητα σε άλλες επαρχίες στελεχώνονται από την ανατολή μέχρι την δύση του ήλιου με το σύστημα βάρδιας.