Επ.Αμμόχωστου: «Φωνάζουν» γονείς και τοπικές αρχές – Μαθητές αναγκάζονται να αλλάξουν κλάδο ή σχολείο λόγω μειωμένου αριθμού μαθητών

Οι τοπικές αρχές προειδοποιούν ότι δεν θα ανεχτούν οι μαθητές να φύγουν από το σχολείο και να τελειώσουν την φοίτηση τους σε άλλα γειτονικά σχολεία επισημαίνοντας ότι τα παιδιά δεν είναι δεύτερης κατηγορίας

sxolio3 exclusive, Δήμαρχος Δερύνειας, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΩΤΗΡΑ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν σήμερα το πρωί γονείς και τοπικές αρχές του Γυμνασίου – Λυκείου Ειρήνης και Ελευθερίας Δερύνειας – Σωτήρας αφού επτά μαθητές των κλάδων του Κλασσικού και των Ξένων Γλωσσών λόγω μειωμένου αριθμού μαθητών αναγκάζονται είτε να αλλάξουν κατεύθυνση είτε να μεταφερθούν σε άλλο σχολείο.

Ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης και Σωτήρας Γιώργος Τάκκας μαζί με τους γονείς μαζεύτηκαν σήμερα το πρωί στο σχολείο για να συζητήσουν το μείζων θέμα.

exclusive, Δήμαρχος Δερύνειας, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΩΤΗΡΑ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Οι τοπικές αρχές προειδοποιούν ότι δεν θα ανεχτούν οι μαθητές να φύγουν από το σχολείο και να τελειώσουν την φοίτηση τους σε άλλα γειτονικά σχολεία επισημαίνοντας ότι τα παιδιά δεν είναι δεύτερης κατηγορίας.

O κύριος Καραγιάννης δήλωσε ότι «εμείς ως τοπικές αρχές αλλά και οι γονείς το θεωρούμε απαράδεχτο, τα παιδιά μας να αναγκάζονται μετά που έχουν αρχίσει την φοίτηση τους στους συγκεκριμένους κλάδους να πρέπει να αλλάξουν τον κλάδο τους γιατί τα παιδιά έχουν ήδη προγραμματίσει τις σπουδές τους και δεν πρέπει να σκοτώνουμε τα όνειρα των μαθητών».

exclusive, Δήμαρχος Δερύνειας, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΩΤΗΡΑ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Πρόσθεσε ότι «οι τοπικές αρχές τόσο ο Δήμος Σωτήρας όσο και ο Δήμος Δερύνειας είχαν προκρίνει την δημιουργία Γυμνασίου και Λυκείου στην Δερύνεια ούτως ώστε τα παιδιά να αρχίζουν την φοίτηση τους από την πρώτη γυμνασίου και να τελειώνουν στην Τρίτη λυκείου. Δεν επιτρέπεται τα παιδιά εν μέσω της φοίτηση τους στην πρώτη ή στην δεύτερη τάξη λυκείου να αναγκάζονται να αλλάξουν σχολείο».

exclusive, Δήμαρχος Δερύνειας, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΩΤΗΡΑ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Γονείς και Τοπικές αρχές κάνουν έκκληση στο Υπουργείο Παιδείας να εξευρεθούν τρόποι και λύσεις έτσι ώστε οι μαθητές να παραμείνουν στο σχολικό τους περιβάλλον μέχρι το τέλος της φοίτησης τους.

exclusive, Δήμαρχος Δερύνειας, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΩΤΗΡΑ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ο Δήμαρχος Δερύνειας καλεί το Υπουργείο Παιδείας να διορίσει καθηγητές αν δεν υπάρχουν στους συγκεκριμένους κλάδους.
Σημειώνετε ότι ο Άντρος Καραγιάννης κάνει λόγο να στεγαστεί παράρτημα Πανεπιστημίου στον χώρο του Γυμνασίου Λυκείου Δερύνειας και Σωτήρας καθώς η επαρχία Αμμοχώστου είναι η μόνη επαρχία που δεν διαθέτει πανεπιστήμιο.