Επ. Αμμοχώστου: Και 5η σύλληψη για τους 86 παράτυπους Σύρους μετανάστες

Χειροπέδες σε 57χρονο - Έφεραν 86 Σύρους παράτυπους μετανάστες στοιβαγμένους σε βάρκα 13 μέτρων

photo 5 exclusive, Αστυνομία, Άφιξη μεταναστών, Μετανάστες, ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου, άντρα ηλικίας 57 ετών, προχώρησε χθες Πέμπτη η Αστυνομία σχετικά με την παράνομη είσοδο 86 μεταναστών στη Δημοκρατία δια θαλάσσης, που σημειώθηκε την Κυριακή 20 Αυγούστου, μέσω Κάβο Γκρέκο.

Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, έχουν συλληφθεί ήδη τέσσερα πρόσωπα.

Η υπόθεση αφορούσε την άφιξη στις 20/08/2023, 86 συνολικά παράτυπων μεταναστών.

Τα γεγονότα της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο διερεύνησης των αδικημάτων της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του απαγορευμένου μετανάστη, η Αστυνομία προχώρησε το απόγευμα της Κυριακής 20 Αυγούστου στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων.

Η σύλληψη των τεσσάρων προσώπων ηλικίας, 30, 27, 23 και 18 ετών, έγινε μετά από την άφιξη στις ακτές της Κύπρου, βάρκας στην οποία επέβαιναν 86 συνολικά παράτυποι μετανάστες.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, άγνωστη βάρκα να πλέει, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Η βάρκα μήκους 13 περίπου μέτρων, ανακόπηκε από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Κύπρου και διαπιστώθηκε, ότι σε αυτήν επέβαιναν 86 παράτυποι μετανάστες (57 άνδρες, 6 γυναίκες και 23 παιδιά).

Οι παράτυποι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε Αστυνομική Άκατο και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα της Αγίας Νάπας.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον των τεσσάρων συγκεκριμένων προσώπων, ως οι πλοηγοί της βάρκας.

Οι υπόλοιποι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας (Πουρνάρα).

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.