Επ.Αμμοχώστου: Κραυγή αγωνίας για 40 οικογένειες εργαζομένων σε ξενοδοχεία: “Δεν έχουμε χρήματα ούτε για φαγητό”

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Υπουργό Εργασίας - Κινδυνεύουν περισσότερες από 40 οικογένειες στην επαρχία Αμμοχώστου - "Βρισκόμαστε στα όρια της φτώχειας" - Κινδυνεύουν να μείνουν 8 μήνες χωρίς εισόδημα

Στιγμιότυπο 2020 12 14 13.54.10 exclusive, Μέτρα στήριξης εργαζομένων, Ξενοδοχεία

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν εργαζόμενοι στον ξενοδοχειακό τομέα από την επαρχία Αμμοχώστου προς την Υπουργό Εργασίας για τη μη καταβολή του Ειδικού Επιδόματος Στήριξης Ανέργων. Μέσω της επιστολής τους η οποία εστάλη στις 19 του περασμένου Νοεμβρίου και εξασφάλισε το Famagusta.News, οι εργαζόμενοι στον ξενοδοχειακό κλάδο εκφράζουν την αγανάκτηση αλλά και την αγωνία τους για τη μη καταβολή του επιδόματος το οποίο έχει εξαντληθεί μετά την 1η Ιουλίου, είτε γιατί τα άτομα αυτά δεν εργάζονταν εποχιακά είτε είχαν συσσωρευμένες ημεραργίες κατά την προηγούμενη τουριστική περίοδο και ως εκ τούτου το ανεργιακό τους είχε εξαντληθεί μετά την 1η Ιουλίου.

Μέσω της επιστολής, τους απευθύνουν έκκληση προς την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, αφού, όπως αναφέρουν, βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς να γνωρίζουν τί θα γίνει την επόμενη τουριστική περίοδο κινδυνεύοντας, παράλληλα, οι οικογένειες αυτές να μείνουν χωρίς εισοδήματα από τον Ιούλιο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο του 2021, λαμβάνοντας, όπως αναφέρουν, αρνητική απάντηση από το Υπουργείο.

Επισημαίνουν, παράλληλα, ότι βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και δεν έχουν από οπουδήποτε αλλού να εξασφαλίσουν οποιοδήποτε εισόδημα, απευθύνοντας, παράλληλα, δραματική έκκληση αφού δεν έχουν χρήματα ούτε για φαγητό. Τονίζουν, παράλληλα, ότι δεν απομένει άλλη επιλογή να διαμαρτυρηθούν έξω από το Υπουργείο.

Δείτε αυτούσια την επιστολή:

130965756 435981994100634 8028384067752787451 n 001 exclusive, Μέτρα στήριξης εργαζομένων, Ξενοδοχεία

Famagusta.News