Επ. Αμμοχώστου: Με παρελάσεις τιμάται η 25η Μαρτίου (Πρόγραμμα)

Εκδηλώσεις και δοξολογίες στην επ. Αμμοχώστου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου - Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά

249498022 4012882305479745 8639538351265569150 n exclusive, Παρελάσεις

Με εκδηλώσεις, παρελάσεις και πανηγυρικές δοξολογίες σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες, η επαρχία Αμμοχώστου τιμά σύσσωμη την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Αναλυτικά το πρόγραμμα σε Δήμους και Κοινότητες:

Παραλίμνι

Η επαρχιακή μαθητική και στρατιωτική παρέλαση Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Παραλιμνίου στις 11 το πρωί κατά μήκος της λεωφόρου 1ης Απριλίου με τη συμμετοχή των λαβάρων των Δήμων και Κοινοτήτων της επαρχίας Αμμοχώστου, κληρωτών και εφέδρων μελών της Εθνικής Φρουράς, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων δημοτικής, μέσης και τεχνικής εκπαίδευσης, σωματείων, προσκόπων και οδηγών, κατηχητικών συνάξεων καθώς και της Συμφωνικής Μπάντας «Αρμονία» Δήμου Παραλιμνίου.

Τον χαιρετισμό θα δεχθούν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, ο Υπουργός, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Κοινοτάρχες και Δημοτικοί Σύμβουλοι της επαρχίας Αμμοχώστου, ο Στρατιωτικός Διοικητής, ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Σταθμάρχης του Πυροσβεστικού Σταθμού και άλλοι επίσημοι. Τον συντονισμό και την οργάνωση της παρέλασης έχει το Γυμνάσιο Παραλιμνίου.

Θα προηγηθελι στις 9:30 π.μ. Πανηγυρική Θεία Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας-Αμμοχώστου Βασιλείου. Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα παραστεί ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Αντωνίου.Στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

Στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Υποστολή Σημαίας στο Δημαρχείο Παραλιμνίου.

Δερύνεια

Στον Δήμο Δερύνειας η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις 9 το πρωί στην Εκκλησία Αγίων Πάντων. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης ενώ την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Ανδρέας Γρηγορίου. Θα ακολουθήσει στις 10 το πρωί παρέλαση κατά μήκος της λεωφόρου Αμμοχώστου.

Σωτήρα

Στον Δήμο Σωτήρας θα τελεστεί Πανηγυρική Δοξολογία στις 9:15 το πρωί στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει o Βουλευτής Αμμοχώστου, Νίκος Γεωργίου. Θα ακολουθήσει στις 9:45 π.μ. Τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας και κατάθεση στεφάνων.

Θα ακολουθήσει στις 10:00 π.μ. Παρέλαση κατά μήκος της Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου Γ’. Λαμβάνουν μέρος Σχολεία και Οργανωμένα Σύνολα Σωτήρας. Παιανίζει η Μπάντα των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας.Τον χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γεώργιος Τάκκας. Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Υποστολή Σημαίας από τον Δήμαρχο Σωτήρας, Γεώργιο Τάκκα.

Αγία Νάπα

Στην Αγία Νάπα η Πανηγυρική Δοξολογία θα τελεστεί στις 9 το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας. Τον Πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει ο βουλευτής ΔΗΚΟ Αμμοχώστου Χρίστος Σενέκης. Το Σάββατο 26 Μαρτίου στις  5:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Νάπα αναπαράσταση της μάχης της Αγίας Νάπας που όπως υποστηρίζεται πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου 1826.

Αυγόρου

Στην κοινότητα Αυγόρου η Πανηγυρική Δοξολογία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Τον Πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Σωκράτης Φράγκου. Θα ακολουθήσει παρέλαση κατά μήκος της λεωφόρου Καρύων.

Πανηγυρικές Δοξολογίες, εορτασμοί και παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες τοπικές αρχές.

Famagusta.News