Επ.Αμμοχώστου: Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε δύο τροχαία

Άκουσε την ποινή του στο Δικαστήριο

Screenshot 12 5 exclusive, oδηγός, Δικαστήριο Αμμοχώστου, έλεγχος αλκοόλης, ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Διάταγμα απαγόρευσης οδήγησης οποιουδήποτε μηχανοκίνητου οχήματος εξέδωσε σήμερα το επαρχιακό δικαστήριο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι εναντίον 41 χρόνου από την Βουλγαρία κάτοικου Παραλιμνίου ο οποίος εντοπίστηκε σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ των μηνών Απριλίου και Ιουνίου να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλης αφού προηγουμένως ενεπλάκηκε σε τροχαίες οδικές συγκρούσεις.

Συγκεκριμένα στις 11/6/24 και περί ώρα 2215 στην λεωφόρο Κάππαρη στο Παραλίμνι ο 41 χρόνος ενώ οδηγούσε το μηχανοκίνητο του όχημα απώλεσε τον έλεγχο του οχήματος του με αποτέλεσμα να παρεκκλίνει της πορείας του και να συγκρουστεί με σταθμευμένο όχημα. Την σκηνή επισκέφθηκαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου όπου υπόβαλαν τον 41 χρονό σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης με ένδειξη 145mg% αντί 22mg% και εν συνεχεία στον αστυνομικό σταθμό Παραλιμνίου υποβλήθηκε σε τελική εξέταση αλκοόλης με ένδειξη 148mg% αντί 22mg%.

Να σημειωθεί ότι ο 41 χρόνος είχε εμπλακεί ξανά σε τροχαία οδική σύγκρουση στις 15/4/24 στο Παραλίμνι όπου είχε εντοπιστεί να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλης με ένδειξη 119mg% αντί 22mg%.

Ο 41 χρόνος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και για τις δύο υποθέσεις όπου το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για απάντηση στις κατηγορίες στις 2/7/24 ενώ εξέδωσε διάταγμα που να απαγορεύει στον 41 χρόνο την οδήγηση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου οχήματος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο 41 χρόνος υπέγραψε χρηματική εγγύηση ύψους 5000 ευρώ για να εξασφαλιστεί η παρουσία του στο δικαστήριο. Να σημειωθεί ότι ο 41 χρόνος στις 4/11/21 είχε καταδικαστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου για υπόθεση που αφορούσε το ίδιο αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης σε ποινή στέρησης της άδειας οδηγού για περίοδο 30 ημερών από 4/11/21-4/12/21 και σε ποινή φυλάκισης 45 ημερών με 3ετή αναστολή η οποία εκπνέει στις 4/11/24. Ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου διερευνά και τις δύο υποθέσεις.