Επ. Αμμοχώστου: Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία

Δικαίωμα ψήφου έχουν 210 εγκλωβισμένοι της κατεχόμενης Καρπασίας

arxiepiskopikeslarnaka exclusive, Αρχιεπισκοπικές Εκλογές

Ομαλά διεξάγεται από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής η εκλογική διαδικασία για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές στην Αμμόχωστο. Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου θα λειτουργήσουν 50 εκλογικά κέντρα και 100 θάλαμοι ψηφοφορίας. Δικαίωμα ψήφου έχουν 33 χιλιάδες 106 ψηφοφόροι ενώ σε ολόκληρη την Κύπρο οι πρόσφυγες με καταγωγή την επαρχία Αμμοχώστου είναι 110 χιλιάδες. Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι στις 12.30 το μεσημέρι.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου σε ανακοίνωση αναφέρει πως σύμφωνα με ενημέρωση που έτυχε από τον Γενικό Έφορο Εκλογών για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές Ιωάννη Χαριλάου, έχουν γίνει διευθετήσεις για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι Εγκλωβισμένοι μας που διαβιούν στην Καρπασία.

exclusive, Αρχιεπισκοπικές Εκλογές

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ δικαίωμα ψήφου έχουν 210 εγκλωβισμένοι. Η Δημοκρατία μερίμνησε να παρέχει λεωφορείο για την μεταφορά των εγκλωβισμένων που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Μέχρι χθες βράδυ δεν υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον από εγκλωβισμένους για να μεταφερθούν οργανωμένα με το λεωφορείο ούτως ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σε περίπτωση που ύπαρξη ενδιαφέρον, το λεωφορείο θα ξεκινήσει από το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο συνοδεία των Ηνωμένων Εθνών, θα διέλθουν από το οδόφραγμα Δερύνειας και θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε τρία κέντρα στο Δημοτικό Σχολείο Αχερίτου στις Βρυσούλες τα οποία θα ενσωματωθούν με τις ψήφους των κατοίκων της περιοχής.

Οι κάλπες θα είναι ανοικτές από τις 10.00 το πρωί μέχρι τη 13:00 το μεσημέρι και από τις 14:00 μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος γίνεται με την παρουσίαση ταυτότητας ή εκλογικού βιβλιαρίου.

Αφού ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, καταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια και αποσταλούν τα αποτελέσματα στον Γενικό Έφορο Εκλογών, για σκοπούς φύλαξης οι κάλπες θα μεταφερθούν στην Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου μέχρι την περίοδο που τέθηκε για εξέταση πιθανών ενστάσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ