Επ. Αμμοχώστου: Ομαλά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

Παράπονα για διευθέτηση ραντεβού από κατοίκους άλλων επαρχιών

εικόνα Viber 2021 01 27 09 33 56 Coronavirus, exclusive

Ομαλά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην επαρχία Αμμοχώστου.

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται στο Κέντρο Προστασίας Μητρότητας και Παιδιού στο Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου από τους Επισκέπτες Υγείας. Πέντε συνολικά επισκέπτες υγείας βρίσκονται επί ποδός καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τις ομάδες πληθυσμού οι οποίες εντάσσονται στην πρώτη φάση εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού.

Καθημερινά, γύρω στα 80 άτομα εμβολιάζονται από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα, ενώ τις προσεχείς ημέρες, ήδη θα ξεκινήσει η δεύτερη δοσολογία στους ήδη εμβολιασθέντες. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο Famagusta.News η διαδικασία εμβολιασμού διεξάγεται κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ οι επισκέπτες υγείας εξυπηρετούν τους εμβολιασθέντες χωρίς να υποστούν οποιαδήποτε ταλαιπωρία, ενώ όπου απαιτείται διενεργούν, μάλιστα, και “drive thrrough” εμβολιασμούς, σε όσους αδυνατούν να μετακινηθούν με ευκολία.

Παράπονα για διευθέτηση ραντεβού από κατοίκους άλλων επαρχιών

Από την άλλη, εμβολιασθέντες ανέφεραν στο Famagusta.News ότι παρατηρείται πρόβλημα στην διευθέτηση ραντεβού, καθώς όπως αναφέρεται, κάτοικοι άλλων επαρχιών επισκέπτονται την πλατφόρμα και διευθετούν ραντεβού για εμβολιασμό, με πολλούς κατοίκους της επαρχίας Αμμοχώστου να αδυνατούν να διευθετήσουν ραντεβού για εμβολιασμό. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, πέραν του 40% των εμβολιασθέντων προέρχονται από άλλες επαρχίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το φαινόμενο βρίσκεται υπόψην του Υπουργείου Υγείας αλλά και του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, τα οποία αναμένεται να διευθετήσουν το πρόβλημα, ενδεχομένως με την απαίτηση χρήσης ταχυδρομικών κωδικών στους εμβολιασθέντες.

Famagusta.News