ΕΠ.ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Παράπονα αιμοκαθαρομένων για υπολειτουργία της μονάδας αιμοκάθαρσης (ΕΠΙΣΤΟΛΗ)

Κάνουν λόγο για νέα διαμαρτυρία με αποχή από τις μηχανές αιμοκάθαρσης - Με επιστολή του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αιμοκαθαρόμενων Αμμοχώστου Γεώργιος Κέζος, ζητεί την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 03 08T131823.639 exclusive, ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΟΜΕΝΟΙ

Με επιστολή του ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αιμοκαθαρόμενων Αμμοχώστου Γεώργιος Κκέζος, γνωστοποιεί προβλήματα που όπως αναφέρει αντιμετωπίζουν οι αιμοκαθαρόμενοι και καλεί τους αρμόδιους φορείς να δώσουν λύσεις.

Η επιστολή σύμφωνα με τον κ.Κέζο, έχει σταλεί στον εκτελεστικό διευθυντή του ΟΚΥπΥ Λάρνακας – Αμμοχώστου, Γεώργιο Καροτσάκη, στην Επιστημονική Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου Αμαλία Χατζηγιάννη, στον εκπρόσωπο τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπο Χαριλάου και σε βουλευτές της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Αυτούσια η Επιστολή

“Λόγω λήξης συμβολαίου στο νοσοκομείο υπάρχει μόνο ένας γιατρός, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επί καθήκον (on call) γιατρός σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης . Είναι επιτακτική η ανάγκη της ύπαρξης τουλάχιστον ακόμη ενός γιατρού , για την κάλυψη των αναγκών αυτών.

Εμείς ως αιμοκαθαρόμενοι, έχουμε ζητήσει επίσης όπως να υπάρχουν και δύο νοσηλευτές (on call) μαζί με τους γιατρούς.

Ο κάθε αιμοκαθαρόμενος πληρώνει μηνιαίως περίπου €100 για φάρμακα που δεν εντάσσονται στους καταλόγους του ΓΕΣΥ.

Σαν αιμοκαθαρόμενοι αρνούμαστε να μας παραπέμπουν στο Νοσοκομείο Λάρνακας για έκτακτα περιστατικά. Ένας λόγος είναι η απόσταση. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι οι πλείστοι ασθενείς υποχρεωτικά χρειάζονται συνοδεία για να μεταβούν για αιμοκάθαρση. Η διαδικασία της αιμοκάθαρσης διαρκεί περίπου 3-4 ώρες και μετά είναι αναγκαία η παραμονή στο χώρο για ακόμη περίπου δύο ώρες μέχρι να συνέλθει ο ασθενής.

Οι υποσχέσεις για επέκταση της μονάδας αιμοκάθαρσης από την 01/01/2020, δεν υλοποιήθηκαν.

Μετά λύπης κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν την μονάδα αιμοκάθαρσης της Αμμοχώστου. Ευελπιστούμε ότι μέχρι τέλος Μαρτίου λάβουμε θετική απάντηση από τους ιθύνοντες για τα αιτήματά μας.

Αρχές Απριλίου θα είμαστε σε αποχή από τις μηχανές αιμοκάθαρσης ως διαμαρτυρία. Καλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Επαρχίας Αμμοχώστου να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν τα αιτήματά μας”.

Με εκτίμηση

Γεώργιος Κέζος

Πρόεδρος Συμβουλίου Αιμοκαθαρόμενων Αμμοχώστου