Επ. Αμμοχώστου: Πέντε κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω κακοκαιρίας

Οι κλήσεις στην επαρχία Αμμοχώστου αφορούσαν πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων

A87B55AF DB5D 4B8D B0D5 4113E557378C exclusive, ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Εικόνα Αρχείου

Πλημμυρισμένα σπίτια, πτώσεις δέντρων και εγκλωβισμός οδηγού ήταν ο απολογισμός της κακοκαιρίας που επηρέασε όλη την Κύπρο, το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να τρέχει για να παρέχει βοήθεια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, προέκυψαν πάνω από είκοσι κλήσεις για παροχή βοήθειας, με τις περισσότερες να παρατηρούνται στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, οι πυροσβεστικοί σταθμοί Λεμεσού ανταποκρίθηκαν σε οκτώ κλήσεις που αφορούσαν τρεις πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων, τέσσερις αντλήσεις από υπόγεια σπιτιών, μία διάσωση ζωής από ακινητοποιημένο όχημα, κάτω από γέφυρα.

Εξάλλου, όπως σημείωσε ο κ. Κεττής, στις 20:18 το βράδυ του Σαββάτου λήφθηκε κλήση για άντληση όμβριων υδάτων από υπόγειο χώρο στάθμευσης σε οικία στην οδό Παρθενώνος στην Λεμεσό. Από το νερό υπέστη ζημιές ένα όχημα. Επίσης από το νερό προκλήθηκαν ζημιές και στο περιεχόμενο οικίας, η οποία βρισκόταν στον υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Οι πυροσβεστικοί σταθμοί Λάρνακας ανταποκρίθηκαν σε τρεις κλήσεις, εκ των οποίων οι δύο αφορούσαν σε πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων και η μία σε καθάρισμα αντικειμένων στο δρόμο.

Οι πυροσβεστικοί σταθμοί Αμμοχώστου ανταποκρίθηκαν σε πέντε κλήσεις, που όλες αφορούσαν σε πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων, ενώ οι πυροσβεστικοί σταθμοί Πάφου ανταποκρίθηκαν σε τέσσερις κλήσεις, εκ των οποίων οι δύο αφορούσαν σε πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων, η μία σε καθάρισμα οχετού ομβρίων υδάτων και η μία σε καθάρισα αντικειμένων στο δρόμο.