Επ.Αμμοχώστου: Πιθανές διακοπές ρεύματος λόγω βλάβης στον Σταθμό Δεκέλειας

Πιθανές διακοπές ρέυματος ανακοίνωσε ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, λόγω βλάβης στον Σταθμό Δεκέλειας

αηκ 770x487 1 exclusive, ΒΛΑΒΗ, διακοπές ρεύματος

Πιθανές εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, λόγω έκτακτης βλάβης σε μονάδα παραγωγής στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Δεκέλειας. Οι διακοπές ρεύματος, όπως εξηγεί ο ο Διαχειριστής, ενδέχεται να γίνουν «προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και να αποφευχθεί αστάθεια στο Ηλεκτρικό Σύστημα της Κύπρου και ενδεχόμενης υπερφόρτωσης του Δικτύου Μεταφοράς».

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι σήμερα, Παρασκευή 02/02/2024, ενδέχεται να προβεί προληπτικά σε εκ περιτροπής περικοπή καταναλωτικού φορτίου μεταξύ των ωρών 18:00-21:00, στις περιοχές Λάρνακας, Λευκωσίας και Ελεύθερης Αμμοχώστου. Σημειώνεται ότι η διάρκεια των περικοπών, σε περίπτωση που θα είναι απαραίτητες, δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 λεπτά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Διαχειριστής απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές των πιο πάνω περιοχών για μείωση της ηλεκτρικής ζήτησης κατά τις υπό αναφορά ώρες, ώστε να μειωθούν ή και να αποφευχθούν οι αναγκαίες περικοπές.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, ακόμα, ότι σύμφωνα με την ΑΗΚ η αποκατάσταση της βλάβης αναμένεται να διαρκέσει για περίοδο δέκα ημερών. Κατ’ επέκταση, προσθέτει ότι τα δεδομένα της κάθε ημέρας θα αξιολογούνται ξεχωριστά, για ενδεχόμενη εφαρμογή των πιο πάνω και τις επόμενες μέρες. Σε κάθε περίπτωση, σημειώνεται ότι θα εκδίδεται ανακοίνωση από τον ΔΣΜΚ. Αναφέρει, ακόμα, ότι έχει ενημερωθεί καθηκόντως και η ΡΑΕΚ για το θέμα.

«Ο ΔΣΜΚ απολογείται εκ των προτέρων για την όποια ταλαιπωρία πιθανόν να προκληθεί, καθώς προέχει η ασφάλεια και αξιοπιστία του Ηλεκτρικού Συστήματος για το καλό της Κύπρου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ