Επ. Αμμοχώστου / πλημμύρες: Σε 122 κλήσεις ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική

Μετρούν τις πληγές τους στην επαρχία Αμμοχώστου μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας

7392BDCA A4BD 4515 A65E 49496FF6B977 exclusive, ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να επικρατούν στην Κύπρο, με αποτέλεσμα των καταρρακτωδών βροχών που πέφτουν να πλημμυρίζουν δρόμοι, υποστατικά, σπίτια, ξενοδοχεία τόσο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου όσο και στην επαρχία Λάρνακας.

Επί ποδός βρίσκονται Πυροσβεστική Υπηρεσία και Αστυνομία προκειμένου να ανταποκριθούν στις κλήσεις για βοήθεια.

Σε 122 επεισόδια λόγω καταρρακτωδών βροχών κλήθηκαν να παρέμβουν τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Τα περιστατικά αφορούν άντληση νερού από υπόγεια ξενοδοχείων, άνοιγμα οχετών ομβρίων, διάσωση ζωής, ρυμούλκηση οχημάτων και άντληση νερού από υπόγεια σπιτιών.

Στην Λάρνακα σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή Δρομολαξιάς- Μενεού. Οι κλήσεις αφορούν άντληση νερού από οικίες, ρυμουλκήσεις οχημάτων και διάσωση ζωής.

Υπάρχει συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα κάτω από την ανισόπεδη διάβαση παρά το κέντρο Πανόριο στη Δρομολαξιά, με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει καταστεί επικίνδυνος.

Νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο λόγω καιρικών συνθηκών.

Επαρχία Λάρνακας

Έχουν ανοίξει όλοι οι δρόμοι που ήταν κλειστοί, ενώ παραμένει κλειστός ο δρόμος από Μενεού προς παραλιακό μέτωπο, ενώ υπάρχουν συνεργεία για διάνοιξη του.

Περιοχή Μόρφου:

Ανοικτοί αλλά ολισθηροί είναι οι δρόμοι Πεδουλά – Προδρόμου, Προδρόμου – Λεμύθου, Πεδουλά – Μουτουλλά, Πεδουλά- PINEWOOD – Κακοπετριάς, Κακοπετριάς – Καρβουνά, Αστρομερίτη – Τροόδους

Περιοχή Τροόδους

Οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα.

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς που θα κάνουν χρήση του οδικού δικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του ότι υπάρχουν ποσότητες νερού στους δρόμους καθιστώντας τους ολισθηρούς και επικίνδυνους. Οι οδηγοί προτρέπονται να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους, αναμμένα.

Πηγή: ΚΥΠΕ