Επ.Αμμοχώστου: Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται από τα οδικά έργα

Η αστυνομία συστήνει προσοχή

ergasiesaytokinitodromos exclusive, οδικές εργασίες

Στον αυτοκινητόδρομο Αμμοχώστου-Λάρνακας, την Τρίτη 16/1/2024 και την Τετάρτη 17/2/2024, μεταξύ των ωρών 08:30–14:00, θα διεξάγονται εργασίες καθαρισμού του δικτύου ομβρίων υδάτων σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου από Παραλίμνι και Δεκέλεια προς περιοχή Αεροδρομίου Λάρνακας από την έξοδο Πύλας προς έξοδο Λιβαδιών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου για απόσταση 1500μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στη Λεωφόρο Πρωταρά – Κάβο Γκρέκο στην τουριστική περιοχή Παραλιμνίου, από τη συμβολή των φώτων τροχαίας με τη Λεωφόρο Περνέρας (Mandali) μέχρι τη συμβολή με την οδό Διονύσου (Flokkas Hotel Apartments), από την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, 2023 και για περίοδο τριών (3) μηνών, θα διεξάγονται εργασίες τοποθέτησης αγωγού λυμάτων πίεσης από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Παραλιμνίου. Κατά την πιο πάνω περίοδο οι εργασίες θα εκτελεστούν σε δύο φάσεις. Στην Α΄ Φάση η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται σε παρόδιους δρόμους ενώ στην Β΄ Φάση η τροχαία κίνηση θα ρυθμίζεται με προσωρινούς φωτεινούς σηματοδότες.

Στους αυτοκινητοδρόμους στην επαρχία Λάρνακας, την περίοδο 04/12/2023 – 26/1/2024, μεταξύ των ωρών 08:30 – 15:00, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργιών, το Τμήμα Δασών θα προβαίνει σε εργασίες κλαδέματος και ψεκασμών των θάμνων, στα πρανή των αυτοκινητοδρόμων και κόμβων τους. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνει μέρος του ερείσματος, τμηματικά σε μήκος 300 μέτρα ανά φορά, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας–Αγίας Νάπας από το Αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς και στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λάρνακας, από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς μέχρι την έξοδο προς Λύμπια, καθώς και στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Κοφίνου (και από τις δύο κατευθύνσεις).

Στην ευρύτερη περιοχή Λάρνακας και Αμμοχώστου, από τις 06/09/2023 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 33 φωτοελεγχόμενες συμβολές και 12 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican, με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς. Οι εργασίες αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε σημείο θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας, εκτός απροόπτου, και κατά τη διάρκεια των εργασιών οι φωτοελεγχόμενες συμβολές και οι διαβάσεις πεζών θα παραμένουν εκτός λειτουργίας εκτός και αν κριθεί αναγκαίο θα τοποθετούνται προσωρινά φώτα τροχαίας. Την εβδομάδα 15/1/2024 – 21/1/2024 θα διεξάγονται εργασίες στις συμβολές / διαβάσεις πεζών:

· Λεωφ. Γρηγόρη Αυξεντίου / Λόρδου Βύρωνος / Κίμωνος (Φώτα Τροχαίας, Λάρνακα)
· Λεωφ. Αρχ. Κυπριανού / οδός Ζακύνθου (Φώτα Τροχαίας, Λάρνακα)
· Λεωφ. Αρτέμιδος / Φανερωμένης (Φώτα Τροχαίας, Λάρνακα)
· Λεωφ. Γρ. Αυξεντίου / Λ. Πιερίδη (Φώτα Τροχαίας, Λάρνακα)
· Λεωφ. Λεμεσού / οδός Χρυσουπόλεως (Φώτα Τροχαίας, Λάρνακα)

Στην επαρχία Λάρνακας, την Παρασκευή 19/05/2023, αρχίζουν οι εργασίες ανακατασκευής του δρόμου Ορμήδεια – Ξυλοφάγου, οι οποίες θα διαρκέσουν για περίπου 12 μήνες, μέχρι τα τέλη Μαΐου 2024. Το Έργο αποτελεί βελτίωση τμήματος του υφιστάμενου δρόμου που συνδέει την κοινότητα Ορμήδειας με τον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας – Αμμοχώστου. Το τμήμα του υφιστάμενου δρόμου που βελτιώνεται, αρχίζει αμέσως μετά την έξοδο από την κατοικημένη περιοχή (κοντά στη συμβολή με την οδό Μενέλαου Λουντέμη) και τελειώνει στη συμβολή με τον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας – Αμμοχώστου.

Επίσης στην επαρχία Λάρνακας, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Έργου «Βελτίωση του Δρόμου Ορμήδειας – Ξυλοφάγου», από τις 28 Αυγούστου 2023 μέχρι τις 17 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιούνται εργασίες στην οδό Ανεξαρτησίας. Ο δρόμος θα είναι κλειστός για την κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις, από τη συμβολή με την οδό Μενέλαου Λουντέμη μέχρι τη συμβολή με τον παλαιό δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας-Αμμοχώστου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία θα διοχετεύεται σε υφιστάμενο παράλληλο δρόμο (παλαιό δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας-Αμμοχώστου). Η διακίνηση των οχημάτων και πεζών σε παρακείμενους δρόμους και ιδιοκτησίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις.

Στην επαρχία Λάρνακας, ο παραλιακός δρόμος Λάρνακας-Δεκέλειας, από το ύψος της οδού Αθηνών στην Ορόκλινη μέχρι και τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ορόκλινης, θα είναι κλειστός για την κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις από τις 20/11/2023 μέχρι τις 10/5/2024, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Έργου «Βελτίωση του Παραλιακού Δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας Φάση Γ». Η τροχαία
κίνηση θα εκτρέπεται μέσω της οδού Μεσογείου και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί.

Την περίοδο από 11/12/2023 μέχρι 5/3/2024, μεταξύ των ωρών 08:30 – 15:00, θα εκτελούνται εργασίες για κόψιμο/κλάδεμα και μάζεμα ακακιών και άλλων δέντρων από τα ερείσματα και τα πρανή σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου Λάρνακας – Αγίας Νάπας και στις δύο κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένων και των Κόμβων. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, το έρεισμα του αυτοκινητόδρομου θα κλείνει τμηματικά και η τροχαία κίνηση θα παραμείνει στις λωρίδες κυκλοφορίας κανονικά χωρίς το έρεισμα.