Επ. Αμμοχώστου: Ποιος είναι ο Μιχάλης Γιακουμή με το πλούσιο βιογραφικό και μεγάλη εμπειρία στα ενεργειακά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μιχάλης Γιακουμής, σε ηλικία 35 ετών κατέρχεται υποψήφιος στην επαρχία Αμμοχώστου με μακρύ βιογραφικό, σημαντική εμπειρία στα ενεργειακά και πλούσια σταδιοδρομία (ΒΙΝΤΕΟ)

giak1 Αρθρογραφία Βουλευτικών, Βουλευτικές Εκλογές 2021, Μιχάλης Γιακουμή

Ένα βίντεο ανήρτησε στον λογαριασμό του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο υποψήφιος βουλευτής για την επαρχία Αμμοχώστου με τη ΔΗΠΑ, Μιχάλης Γιακουμή. Στο βίντεο αναφέρει ότι “η Κύπρος μπορεί και πρέπει να καταστεί ενεργειακός κόμβος. Η συνεργασία με τις χώρες της περιοχής και με τις μεγάλες διεθνείς εταιρείες του τομέα είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την Τουρκική προκλητικότητα.”

Δείτε το βίντεο:

Ποιος είναι ο Μιχάλης Γιακουμή

O Μιχάλης Γιακουμή είναι πρόσφυγας τρίτης γενιάς. Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1986. Είναι γιος του Ιάκωβου Γιακουμή (Ελληνική Τράπεζα) και της Άντρης Γιακουμή (Κυπριακές Αερογραμμές). Εγγονός του Μιχάλη Γιακουμή από Γύψου (Εργολάβος) και του Πανίκκου Ιωάννου Αυγορίτη από Αυγόρου (Καταστηματάρχης Υποδημάτων – Κτηματομεσίτης).

Είναι νυμφευμένος με τη δικηγόρο Σίλεια Κουρουζίδου. Αποφοίτησε από την Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας. Υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά ως Υπαξιωματικος.

Είναι Πτυχιούχος Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του SURREY του Ηνωμένου Βασιλείου, Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ευρωπαϊκή Πολιτική επίσης από το Πανεπιστήμιο του SURREY του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο ΜΒΑ (Διοίκηση Επιχειρήσεων) από το CIM, όπου φοίτησε με υποτροφία.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ως Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης του Βουλευτή Λάρνακας, κ. Γιώργου Προκοπίου. Διετέλεσε Σύμβουλος του Υπουργού Ενέργειας, κ. Γιώργου Λακκοτρύπη. Εργάστηκε στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου, εκπαιδεύτηκε στην Ολλανδία εκ μέρους της διεθνούς πετρελαϊκής εταιρείας HALLIBURTON και ακολούθως εργάστηκε στην πλατφόρμα SAIPEM 10000 της ENI, κατά την δεύτερη εξόρυξη φυσικού αερίου στο θαλάσσιο οικόπεδο “Ονασαγόρας” στην Κυπριακή ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη). Ακολούθως εργάστηκε στον Διεθνή Οργανισμό OPITO ως Ελεγκτής Εγκρίσεων, με έδρα την Κύπρο και χώρο ευθύνης την Ευρώπη και την Αφρική. (Τομέας δράσης – Ασφάλεια και Υγεία των εργαζομένων στις υπεράκτιες πλατφόρμες Φυσικού Αερίου).

Με την συρρίκνωση του τομέα του Πετρελαίου και Φυσικού αερίου στην περιοχή, εργάστηκε ως Σύμβουλος της Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων κας Βασιλικής Αναστασιάδου με τομέα δράση τις Δημόσιες Συγκοινωνίες στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Με τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης τον Δεκέμβριο του 2019 ανέλαβε αναβαθμισμένα καθήκοντα στην Προεδρία της Δημοκρατίας ως Σύμβουλος του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Υφυπουργού παρά το Προέδρω στο Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας όπου υπηρετεί μέχρι και σήμερα. Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις βουλευτικές εκλογές διέκοψε την υπηρεσία του στην Προεδρία, για λόγους δεοντολογίας και πολιτικής ηθικής.

Είναι επίσης Ιδρυτής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας MediaRealtors Ltd, η οποία ειδικεύεται στην τρισδιάστατη Τεχνολογία για την παραγωγή τρισδιάστατων χώρων/μοντέλων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων).

Υπηρέτησε το φοιτητικό κίνημα, αρχικά ως Aντιπρόεδρος της Φοιτητικής Παράταξης Αναγέννησης Ηνωμένου Βασιλείου και ακολούθως ως Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Ηνωμένου Βασιλείου.

Διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΝΕΔΗΚ Λάρνακας, Γραμματέας Οικονομικών και έπειτα Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, Ιδρυτικό μέλος του Αθλητικού / Πολιτιστικού Σωματείου “Πετράκη Κυπριανού”, Πρόεδρος του JCI Επιμελητηρίου Νέων Λάρνακας, Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λάρνακας, Μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΔΗΚΟ, Μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΔΗΚΟ Λάρνακας, Πρόεδρος Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΝΕΔΗΚ), Μέλος Εκτελεστικού Γραφείου ΔΗΚΟ, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΔΗΚΟ, Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας ΔΗΚΟ στον Δήμο Λάρνακας, Μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Πρόεδρος της Επιτροπής Αποφοίτων της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας.

Σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας από το 2016. Κατετάγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Πολεοδομίας Λάρνακας, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λάρνακας, Μέλος άλλων 10 Επιτροπών του Δήμου Λάρνακας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, Ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μέλος της Συντονιστικής και της Εκτελεστικής Επιτροπής ΔΗΠΑ- Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων.