Επ. Αμμοχώστου: Προσωρινό διάταγμα αναστολής λειτουργίας υποστατικού από επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου

imagew 43 Δικαστήριο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα προσωρινό διάταγμα αναστολής λειτουργίας νυχτερινού κέντρου στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου το οποίο “επανειλημμένα παραβίαζε τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο”.

Σήμερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία, προχώρησε ενώπιον του Δικαστηρίου στην καταχώρηση εννέα συνολικά υποθέσεων, που αφορούν καταγγελίες εναντίον των ιδιοκτητών νυχτερινού κέντρου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου για παραβίαση του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου οι πέντε υποθέσεις αφορούν αδικήματα κατά παράβαση του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και οι τέσσερις υποθέσεις για λειτουργία του κέντρου αναψυχής χωρίς άδεια λειτουργίας από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Οι εννέα υποθέσεις ορίστηκαν από το Δικαστήριο για εκδίκαση για τις 16 Ιουνίου 2020.

Η Αστυνομία κατέθεσε επίσης μονομερή αίτηση για αναστολή λειτουργίας του υποστατικού και το Δικαστήριο εξέδωσε Προσωρινό Διάταγμα Αναστολής Λειτουργίας του.

Το Δικαστήριο όρισε την 16η Ιουνίου ως ημερομηνία κατά την οποία οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης, ως προς την εγκυρότητα του διατάγματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι ιδιοκτήτες του κέντρου αναψυχής είχαν καταγγελθεί το τελευταίο τριήμερο, δηλαδή Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, πέντε φορές, ενώ παρά τις προειδοποιήσεις της Αστυνομίας, συνέχισαν να δείχνουν επαναλαμβανόμενη κατάφωρη αμέλεια και παρακοή των Διαταγμάτων περί Λοιμοκάθαρσεως Νόμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ