Επ. Αμμοχώστου: Πρωτοβουλία Γιώργου Κάρουλλα για προσιτή κατοικία μέσω ΚΟΑΓ

Ζήτησε τη συμπερίληψη της ελεύθερης Αμμοχώστου στα στεγαστικά προγράμματα του ΚΟΑΓ - "Το όνειρο της στέγασης για απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας να είναι εφικτό και από ζευγάρια της επαρχίας Αμμοχώστου"

Untitled design 1 exclusive, Βουλευτικές Εκλογές 2021, Γιώργος Κάρουλλας

Σημαντική πρωτοβουλία για συμπερίληψη επαρχίας Αμμοχώστου σε στεγαστικά σχέδια ΚΟΑΓ έλαβε ο βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Γιώργος Κάρουλλας.

Σε επιστολή που απέστειλε τον περασμένο Οκτώβριο στον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης, ζήτησε τη συμπερίληψη της ελεύθερης Αμμοχώστου στα στεγαστικά προγράμματα του ΚΟΑΓ, ενώ με δική του πρωτοβουλία συντόνισε τις τοπικές αρχές της ελεύθερης Αμμοχώστου για παραχώρηση τεμαχίων γης και αξιοποίησή τους από τα προγράμματα του ΚΟΑΓ τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν το 2022.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Γιώργος Κάρουλλας, στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για προσφορά προσιτής κατοικίας αλλά και κατοικιών με προσιτό ενοίκιο σε άτομα και οικογένειες με χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια.

Η επιστολή εστάλη τον Οκτώβριο σε ΚΟΑΓ και υπουργείο Εσωτερικών επειδή, όπως ανέφερε ο ίδιος, σε επαφή με κόσμο και με νεαρά ζευγάρια με χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια, διαφάνηκε πως υπάρχει η ανάγκη συμπερίληψης και της επαρχίας Αμμοχώστου στα σχέδια του ΚΟΑΓ, ώστε το όνειρο της στέγασης για απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας να είναι εφικτό και από ζευγάρια της επαρχίας Αμμοχώστου.

Όπως ανέφερε, έχει ξεκινήσει μία διαβούλευση με τις τοπικές αρχές οι οποίες αναμένεται να αποστείλουν στον ΚΟΑΓ τη διαθέσιμη γη ώστε στη συνέχεια να εξεταστεί το ενδιαφέρον των υποψηφίων αγοραστών. Μέχρι στιγμής, όπως είπε, υπάρχει θετική αποτίμηση από τον ΚΟΑΓ για την πρόταση και εντός του έτους θα γίνει εφικτή η επιλογή της γης στη βάση κριτηρίων και ακολούθως μέσα στο 2022 θα προχωρήσει ο σχεδιασμός και η περαιτέρω υλοποίηση.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΑΓ, Μάριος Πελεκάνος ανέφερε ότι με πρωτοβουλία του Γιώργου Κάρουλλα έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με τους επικεφαλής των τοπικών αρχών στην επαρχία και τώρα ο οργανισμός βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης του σχεδίου, μέσω αξιολόγησης της επιλέξιμης γης και των αναγκών των νοικοκυριών.

Famagusta.News