Επ. Αμμοχώστου: Σημειώθηκε μετασεισμός στην περιοχή

Στιγμιότυπο 2021 01 21 20 exclusive, ΣΕΙΣΜΟΣ

Μετασεισμός σημειώθηκε δύο σχεδόν ώρες μετά τον σεισμό μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο την Άχνα στις 16:27.

Σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης η μετασεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:14, 12 χλμ δυτικά της Αμμοχώστου και ήταν μεγέθους 2,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 53 χλμ, χωρίς ωστόσο να γίνει ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή.

Στιγμιότυπο 2021 01 21 20 001 scaled exclusive, ΣΕΙΣΜΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σήμερα Πέμπτη και ώρα 16:27 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους M=5.0 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Σύμφωνα ανακοίνωση, ο σεισμός είχε επίκεντρο κοντά στο Δασάκι Άχνας, 18 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά της Λάρνακας και εστιακό βάθος 55 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους του. Έγινε έντονα αισθητός στην επικεντρική περιοχή, στην επαρχία Λάρνακας, Αμμοχώστου, Λευκωσίας και Λεμεσού, και ελαφρά αισθητός στην επαρχία Πάφου. Έγινε επίσης αντιληπτός στη Συρία, Λίβανο, Ισραήλ και Τουρκία.

Famagusta.News