Επ.Αμμοχώστου: Στο 30-40% η πληρότητα των ξενοδοχείων – Μικρή «ένεση» η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Στα ίδια επίπεδα με πέρσι κυμαίνεται η πληρότητα των ξενοδοχείων τους πρώτους μήνες του 2024

Screenshot 6 5 exclusive, Ξενοδοχεία, ΠΑΣΥΞΕ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στα ίδια επίπεδα με πέρσι κυμαίνεται η πληρότητα των ξενοδοχείων τους πρώτους μήνες του 2024 στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Παναγιώτη Κωνσταντίνου.

Μιλώντας στο Famagusta News, ο κύριος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι η πληρότητα στα ξενοδοχεία της επαρχίας κυμαίνεται στο 30- 40% εκτός από λίγες ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες φιλοξενούν ποδοσφαιρικές ομάδες.

«O Χειμώνας είναι δύσκολος για εμάς και την επαρχία Αμμοχώστου, είναι πολύ λίγες οι ξενοδοχειακές μονάδες που είναι σε λειτουργεία. Αναμένουμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο για να έχουμε μια καλύτερη πληρότητα», πρόσθεσε.

Όσο αφορά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η επισκεψιμότητα θα είναι αυξημένη από την κυπριακή αγορά λόγω και των προγραμμάτων που έχουν διοργανώσει οι ξενοδοχειακές μονάδες.

Ο κύριος Κωνσταντίνου είπε ότι «είναι μια μικρή «ένεση» η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για τις ξενοδοχειακές μονάδες αλλά είναι μόνο για ένα βράδυ».

Πρόσθεσε πως ανταγωνιστές αυτή την περίοδο της Κύπρου είναι οι χώρες όπως η Τουρκία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία για τον λόγο ότι οι συγκεκριμένες είναι εδραιωμένες στον Χειμερινό τουρισμό.

Σε ερώτηση κατά πόσο μειώθηκαν οι κρατήσεις για το καλοκαίρι λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία και στο Ισραήλ ανέφερε ότι τα ανεβοκατεβάσματα στην ροή των κρατήσεων υπάρχουν συνεχώς.

«Πιστεύω ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο, όμως αν συνεχίσουν να μειώνονται οι κρατήσεις θα είναι σίγουρα ένα πρόβλημα».

Η μάστιγα της έλλειψης προσωπικού στα ξενοδοχεία συνεχίζει να ανησυχεί τους ξενοδόχους.

«Είμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Εργασίας για να μας δώσει καλύτερους όρους για να μπορούμε να εργοδοτούμε πιο εύκολα προσωπικό από τρίτες χώρες». Υπάρχει κατανόηση και προβληματισμός πρόσθεσε.