Επ.Αμμοχώστου: Στο κελί για 2 χρόνια 43χρονος για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Η υπόθεση αφορούσε στην άφιξη 21 παράτυπων μεταναστών με θαλάσσιο σκάφος

DS1 0058 exclusive, Μετανάστες, ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ, φυλακη

Ποινή φυλάκισης διάρκειας 24 μηνών επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, σε άντρα ηλικίας 43 ετών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος μετά από εκδίκαση υπόθεσης που αφορούσε σε αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά τη μεταφορά αριθμού παράτυπων μεταναστών, με θαλάσσιο σκάφος, στην περιοχή Αμμοχώστου, τον περασμένο Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, ο 43χρονος κρίθηκε ένοχος από το Επαρχιακό Δικαστήριο, για τη διάπραξη των αδικημάτων της υποβοήθησης της παράνομης εισόδου προσώπων τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας, και της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Δημοκρατίας, καθώς και για αδίκημα σε σχέση με την νομοθεσία για απαγορευμένους μετανάστες.

Η υπόθεση αφορούσε στην άφιξη 21 παράτυπων μεταναστών, με θαλάσσιο σκάφος, στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, στις 31 Μαρτίου, 2024. Ανάμεσα τους και ο 43χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διενέργεια των αστυνομικών εξετάσεων, ήταν ο πλοηγός του σκάφους. Αυτός συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, για τη διάπραξη αδικημάτων σχετικά με την παράνομη είσοδο στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Την υπόθεση είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

FacebookWhatsApp