Επ. Αμμοχώστου: Τα ονόματα που “παίζουν” για τις βουλευτικές

Κλείνουν τα «ρόστερ» των κομμάτων για βουλευτικές - Ποια τα υποψήφια ονόματα που μπαίνουν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων

Ballot box painted into national flag colors Cyprus exclusive, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Καθώς το πολιτικό σκηνικό έχει ξεκινήσει σιγά-σιγά να θερμαίνεται με διαρκείς αντιπαραθέσεις μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, τα πολιτικά κόμματα προετοιμάζονται και για τη μεγάλη μάχη των βουλευτικών εκλογών του 2021. Το προβάδισμα για τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου έχει σαφώς ο Δημοκρατικός Συναγερμός ο οποίος φαίνεται να έχει ήδη διαμορφώσει τον κατάλογο των προσωπικοτήτων που θα συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο, με πολλούς “ανεπίσημα” υποψήφιους να έχουν ξεκινήσει, μάλιστα, τον δικό τους προεκλογικό αγώνα για τον ερχόμενο Μάιο. Ιδιαίτερα στην επαρχία Αμμοχώστου, οι επόμενες βουλευτικές εκλογές αναμένονται με ιδιαίτερη αγωνία καθώς αναμένεται εάν το αποτέλεσμά τους αποτελέσει και μία σφυγμομέτρηση για τις Προεδρικές Εκλογές του 2021, αφού η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή και η αύξηση της ανεργίας καθώς και οι συνεχόμενες προκλήσεις της Τουρκίας περί εποικισμού της Αμμοχώστου να μονοπωλούν το ενδιαφέρον στο κριτήριο ψήφου των πολιτών της επαρχίας Αμμοχώστου.

Τα ονόματα που φημολογούνται για συμπλήρωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων:

ΔΗΣΥ:

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επαρχία Αμμοχώστου. Αφενός η διαχρονική δυναμική της επαρχίας Αμμοχώστου στο θέμα των υψηλών ποσοστών στον Δημοκρατικό Συναγερμό, αναγκάζει την Πινδάρου να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο ονόματα τα οποία θα ικανοποιούν τον κόσμο ιδιαίτερα της ελεύθερης Αμμοχώστου, μετά και τη δυναμική που έλαβε το ΕΛΑΜ στην περιοχή με την εκλογή του Λίνου Παπαγιάννη. Για τον λόγο αυτό, έχουν επιλεγεί τρία “φρέσκα” ονόματα νέων ανθρώπων από την περιοχή, όπως είναι του δημοσιογράφου Νίκου Συμεού από την Αγία Νάπα, του πρώην διεθνούς καλοθοσφαιριστή και μέλους του ΔΣ του ΚΟΑ Παναγιώτη Τρισόκκα από το Λιοπέτρι και του δικηγόρου και στελέχους της ΝΕΔΗΣΥ, Κλεάνθη Κουτσόφτα από το Παραλίμνι. Βέβαιη θεωρείται και η υποψηφιότητα του διευθυντή διοίκησης και οργανωτικού ΔΗΣΥ Γιώργου Λυσανδρίδη αλλά και του Νίκου Γεωργίου νομικού και γιου του αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ και βουλευτή Γιώργου Γεωργίου ο οποίος δεν θα επαναδιεκδικήσει επανεκλογή.

ΑΚΕΛ:

Στην Εζεκία Παπαϊωάννου την παρούσα στιγμή γίνεται προσπάθεια να αποφευχθεί οποιαδήποτε συζήτηση περί ονοματολογίας υποψηφιοτήτων μέχρι τη διοργάνωση τον ερχόμενο Νοέμβριο του Παγκύπριου Συνεδρίου του κόμματος. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη εάν η Σκεύη Κουκουμά θα επαναδιεκδικήσει.

ΔΗΚΟ:

Τόσο η δημιουργία της πλατφόρμας με πρώην ηγετικά στελέχη του κόμματος, όσο και η ύπαρξη της Δημοκρατικής Παράταξης του Μάριου Καρογιάν φαίνεται να αποτελούν εμπόδια που προσπαθεί να ξεπεράσει το ΔΗΚΟ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ενώ το αποτέλεσμά τους θα καθορίσει και την στάση που θα τηρήσει στις Προεδρικές Εκλογές του 2023, ενώ αντιστρόφως, η -όπως φημολογείται- συνεργασία με το ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές, να αποτελέσουν και καθοριστικό παράγοντα στην έκβαση των εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας θα διεκδικήσει επανεκλογή ενώ υποψήφιος αναμένεται να είναι και ο Κωνσταντίνος Χρυσοδόντας πρόεδρος της επαρχιακής επιτροπής του κόμματος.

ΕΔΕΚ:

Σύμφωνα με πληροφορίες φημολογείται το όνομα του πρώην βουλευτή Γιώργου Βαρνάβα, αλλά και γνωστού γιατρού χειρούργου της επαρχίας.

Famagusta.News με πληροφορίες από Φιλελεύθερο