Επ.Αμμοχώστου: Τον τσάκωσαν να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών

Συνολικά 189 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις

b police 4 exclusive, Αστυνομία, Ναρκωτικά, τροχαίες καταγγελίες

Μέσα στα πλαίσια εκστρατείας του στρατηγικού σχεδιασμού της ΑΔΕ Αμμοχώστου για την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων στην Επαρχία Αμμοχώστου διενεργήθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 22-26/3/24 οδικές αστυνομεύσεις οι οποίες κατέληξαν σε 189 τροχαίες καταγγελίες οι οποίες κυρίως αφορούσαν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, χρήση κινητού τηλεφώνου, οδήγηση χωρίς άδεια οδηγού, χωρίς άδεια κυκλοφορίας, χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας, παραβάσεις σε σχέση με τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας από οδηγό και επιβάτη.

Επίσης διενεργήθηκαν 60 ελέγχοι αλκοόλης με τρείς καταγγελίες ενώ καταγγέλθηκε και ένας 59 χρονος ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα την 25/3/24 και ώρα 2040 ενώ μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου εκτελούσαν τροχονομικό έλεγχο στην Αγία Νάπα στα πλαίσια της εκστρατείας ανέκοψαν για έλεγχο όχημα που οδηγούσε 59 χρονος από την Λεμεσό. Κατά τον έλεγχο τα μέλη της Τροχαίας διαπίστωσαν ότι αναδυόταν από το εσωτερικό του οχήματος μυρωδιά κάνναβης και από έρευνα που ακολούθησε στο όχημα με την συγκατάθεση του 59 χρονου εντοπίστηκε πλαστικό δοχείο στο οποίο περιεχόταν ποσότητα φυτικής ύλης κάνναβης βάρους 7.6684 γραμμαρίων. Στο 59 χρονο διενεργήθηκε έλεγχος νάρκοτεστ με θετικό αποτέλεσμα.

Επίσης καταγγέλθηκε εξωδίκως για το συνολικό ποσό των 400 ευρώ επί του ότι διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε χωρίς ζώνη ασφαλείας, μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο, με φθαρμένα ελαστικά και χωρίς φώτα. Την υπόθεση των ναρκωτικών διερευνά η ΥΚΑΝ Αμμοχώστου ενώ το νάρκοτεστ ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίας Νάπας.

Η ΑΔΕ Αμμοχώστου θα συνεχίσει τις εκστρατείες της ενώ ενημερώνει το κοινό που χρησιμοποιεί το οδικό δίκτυο ότι η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση με την χρήση κινητού τηλεφώνου και υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων.