Επ.Αμμοχώστου/Βίντεο: Φωτεινά αντικείμενα στον ουρανό – Παγκόσμιος συναγερμός για πύραυλο Κίνας

NOTAM εξέδωσε απόψε η Υπηρεσία Ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας για τον κινέζικο πύραυλο, ο οποίος αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης τις επόμενες ώρες (με πιθανότερη χρονική στιγμή τα ξημερώματα της Κυριακής) και τα θραύσματα του οποίου αναμένεται να συντριβούν κάπου μεταξύ 41.5°Β και 41.5°Ν παραλλήλου, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται μεσα στη ζώνη επικινδυνότητας. Η ισχύς του, δηλαδή το διάστημα επιφυλακής ειναι απο σήμερα Σάββατο 8/5 21:12 βράδυ, τοπική ώρα, μέχρι αύριο Κυριακή 9/5 μεσημέρι 12:46. Για την ώρα πάντως, δεν υπάρχει οποιαδήποτε ανακοίνωση από την Κυπριακή Πολιτική Αεροπορία.

Ορατά φωτεινά αντικείμενα από τον ουρανό της επ. Αμμοχώστου

Πάντως αναγνώστης του Famagusta.News απέστειλε απόψε βίντεο με φωτεινά αντικείμενα τα οποία έγιναν ορατά και βρίσκονταν σε μεγάλο ύψος στον ουρανό. Σύμφωνα με τον ίδιο έγιναν ορατά γύρω στις 21:15 να κινούνται από βορρά προς νοτιοανατολικά με φαινομενικά μεγάλη ταχύτητα. Πάντως, δεν αποκλείεται να πρόκειτα για τη συστοιχία δορυφόρων Starlink της εταιρίας Space-X ή άλλα αντικείμενα. Η συστοιχία των δορυφόρων χαμηλής τροχιάς του προγράμματος SpaceX του Έλον Μάσκ πετά σε χαμηλό ύψος με στόχο την δημιουργία ενός μεγάλου διεθνούς δορυφορικού δικτύου που θα παρέχει φθηνό και γρήγορο Ίντερνετ οπουδήποτε. Παρ’ όλα αυτά, οι συγκεκριμένοι δορυφόροι κινούνται με συγκεκριμένη διάταξη και είναι αρκετά περισσότεροι στον αριθμό. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, δεν έχει εκδοθεί οποιαδήποτε ανακοίνωση από την Κυπριακή Πολιτική Αεροπορία.

Ο πύραυλος που… πετάει ανεξέλεγκτα από το διάστημα προς τη γη

Πάντως παγκόσμιος συναγερμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες για τον κινεζικό πύραυλο ο οποίος εισέρχεται στην ατμόσφαιρα της γης, χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί η πτώση του. Τα περισσότερα διαστημικά αντικείμενα καίγονται κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα της Γης και αυτό αναμένεται να συμβεί και με το μεγαλύτερο τμήμα του πυραύλου.

Ωστόσο, κάποια από τα εξαρτήματά του, όπως οι οδεύσεις των αερίων και οι δεξαμενές καυσίμων είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες και αυτά αναμένεται ότι θα φθάσουν ώς την επιφάνεια της Γης.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της πιθανής ζώνης εισόδου.

Η ζώνη εκτείνεται από τον 40ό παράλληλο βορείως του Ισημερινού (στο ύψος της Θεσσαλονίκης) ώς τον 40ό παράλληλο νοτίως του Ισημερινού (στο ύψος της Νέας Ζηλανδίας).

Με βάση τον νόμο των πιθανοτήτων, το διαστημικό αντικείμενο θα πέσει είτε σε θάλασσα είτε σε κάποια ακατοίκητη περιοχή, ενώ αν η είσοδός του στην ατμόσφαιρα γίνει νύχτα, θα είναι θεαματική.

Famagusta.News / με πληροφορίες από ΣΚΑΪ Ελλάδος

Tags: exclusive

Ροη Ειδησεων

Σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία – Πότε τίθεται σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση

Κίτρινη Προειδοποίηση εξέδωσε για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η Προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύει από…

26 Ιουνίου, 2024

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Μουσικοχορευτική παράσταση από τις σχολές “Voice and Music by Marianna” και “Art de Ballet”

Η σχολή "Voice and Music by Marianna " της Μαριάννας Χατζηχρίστου και η σχολή Μπαλέτου…

25 Ιουνίου, 2024

Επ.Αμμοχώστου: Στη φυλακή δύο χρόνια 22χρονος διακινητής μεταναστών

Ποινή φυλάκισης 24 μηνών επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, σε 22χρονο, ο οποίος κρίθηκε…

25 Ιουνίου, 2024

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών στα γραφεία του νεοσύστατου Επαρχιακού Συμβουλίου Αμμοχώστου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κου Κωνσταντίνου Ιωάννου,στα γραφεία του νεοσύστατου…

25 Ιουνίου, 2024

Πυρκαγιά Ανώγυρα: Διέμενε παράνομα στην Κύπρο ο ύποπτος – Εντοπίστηκε να κρύβεται με 8.000 ευρώ

Διάταγμα κράτησης για περίοδο έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 32χρονου, ως ύποπτου…

25 Ιουνίου, 2024

Υφ. Μετανάστευσης: Υπάρχει σχέδιο για βελτίωση των υποδομών στο Πουρνάρα

Υπάρχει σχέδιο για βελτίωση των υποδομών στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα», δήλωσε ο Υφυπουργός Μετανάστευσης…

25 Ιουνίου, 2024