ΕΠ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: 27χρονος προσπάθησε να πείσει 14χρονη να παίξει σε πορνό!

v9R0rCBrJPrR3ajbTQj4 14χρονη, Facebook, κατηγορία, Νέα Αμμοχώστου

Ο 27χρονος αντιμετώπιζε κατηγορία πρόσκλησης ανήλικου κοριτσιού, μέσω Facebook, για συμμετοχή σε πορνογραφική παράσταση…

Ένοχο έκρινε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου νεαρό, από την επαρχία Αμμοχώστου, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορία πρόσκλησης ανήλικου κοριτσιού, μέσω Facebook, για συμμετοχή σε πορνογραφική παράσταση! Αδίκημα που θεωρείται ασυνήθιστο για τα κυπριακά δικαστήρια.

Μια υπόθεση που φανερώνει τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν, κυρίως για ανήλικα παιδιά, σε σχέση με τη σεξουαλική εκμετάλλευση μέσω διαδικτύου. Ο 27χρονος κρίθηκε ένοχος μετά από ακροαματική διαδικασία σε δύο κατηγορίες, οι οποίες αφορούν πρόσκληση ανήλικου κοριτσιού για να συμμετάσχει σε πορνογραφική παράσταση και απόκτηση παιδικής πορνογραφίας. Κατηγορίες που επισύρουν ποινές φυλάκισης.

Ο νεαρός διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση και θα του επιβληθεί ποινή σήμερα (22/5). Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015. Κρίθηκε ένοχος ότι μέσω facebook προσκάλεσε 14χρονο (τότε) κορίτσι, από την ίδια επαρχία, να συμμετάσχει σε πορνογραφική παράσταση, δηλαδή της ζήτησε να του αποστείλει γυμνές φωτογραφίες της και βίντεο. Ο κατηγορούμενος παρουσιαζόταν στην ανήλικη ως 17χρονος και την έπεισε να του στείλει αριθμό φωτογραφιών της, στις οποίες η ίδια ήταν ολόγυμνη σε διάφορες πόζες.

Του απέστειλε, επίσης, τρία βίντεο στα οποία η 14χρονη προέβαινε μόνη της σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις… Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για προστασία της ταυτότητας της παραπονούμενης, η οποία σήμερα είναι 17 χρόνων. Κατέθεσε εναντίον του κατηγορουμένου στο δικαστήριο και η μαρτυρία της κρίθηκε αξιόπιστη. Στη δίκη κατέθεσε και η μητέρας της παραπονούμενης, η οποία τυχαία ανακάλυψε τη διαδικτυακή απάτη στην οποία είχε πέσει η θυγατέρα της, όταν η τελευταία ξέχασε μια μέρα ανοικτό τον ηλεκτρονικό της υπολογιστή. Η μητέρα έπαθε σοκ με αυτά που είδε στον υπολογιστή και κατάγγειλε την υπόθεση στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πηγή: Politis