Επ.Αμμοχώστου: Κύκλωμα κλέβει κυνηγετικά σκυλιά και τα μεταφέρει στα κατεχόμενα (ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες ευρώ αποκομίζουν επιτήδειοι οι οποίοι κλέβουν κυνηγετικά σκυλιά αξίας και στη συνέχεια τα πωλούν στις κατεχόμενες περιοχές.

Στην ύπαρξη ενός καλά στημένου κυκλώματος έφθασαν οι οργανωμένοι κυνηγοί οι οποίοι μετά από πρόσφατα περιστατικά κλοπής κυνηγετικών σκυλιών στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας αξιοποίησαν πληροφορίες και μετέβησαν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Εκεί ιδιοκτήτης αναγνώρισε ένα εκ των τεσσάρων σκυλιών του που κλάπησαν από το υποστατικό του στη Σωτήρα τον περασμένο μήνα.

Όπως ανέφερε ο Νικόλας Προδρόμου, εκπρόσωπος του νεοσύστατου Κινήματος Ενωμένων Κυνηγών, από όλες τις ενέργειες που έχουν κάνει οι ίδιοι έχουν καταφέρει να ανακαλύψουν ότι ένα πάρα πολύ καλά οργανωμένο κύκλωμα τουρκοκυπρίων μαζί με τη βοήθεια ελληνοκυπρίων προβαίνουν στις κλοπές των κυνηγετικών σκύλων οι οποίοι μετέπειτα μεταφέρονται στα κατεχόμενα και πωλούνται.”

Μάλιστα σύμφωνα με τις καταγγελίες του νεοσύστατου Κινήματος Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών το κύκλωμα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να διακινήσει στις κατεχόμενες περιοχές μεγάλο αριθμό κυνηγετικών σκυλιών. Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, “τα τελευταία χρόνια έχουν κλαπεί περίπου πάνω των 500 σκυλιών και τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουμε περίπου ανακαλυψει γύρω στα 15 σκυλιά και αναμένουμε ακόμα γύρω στα 20-25 σκυλιά για αναγνωρίσεις.”

Από την πλευρά της η Αστυνομία καλεί τους ιδιοκτήτες κυνηγετικών σκυλιών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού, “υπάρχει ένας αριθμός καταγγελιών για κλοπές σκύλων οι οποίες διερευνώνται από την Αστυνομία”. Κάλεσε το κοινό και ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες σκύλων εάν γνωρίζουν οτιδήποτε ή εάν αντιληφθούν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση μπροστά στα υποστατικά τους να το αναφέρουν άμεσα στην Αστυνομία.

Τις καταγγελίες διερευνά, επίσης, η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Famagusta.News / SIGMA