Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου: Ένοχος 54χρονος για θαλάσσιο ατύχημα στον Πρωταρά

Ένοχος 54χρονος για τον σοβαρό τραυματισμό τουρίστριας

a 60 exclusive, τουρίστρια, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ένοχο έκρινε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου 54χρονο επιχειρηματία από την ελεύθερη Αμμόχωστο για τις σοβαρότερες κατηγορίες που αφορούν το ατύχημα στη θαλάσσια περιοχή Κόννου στον Πρωταρά που σημειώθηκε πριν από έξι χρόνια στις 13/8/2017 και είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό 31χρονης ομογενούς από την Βρετανία.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβη στη βάση του άρθρου 231 του ποινικού κώδικα και είναι αντιμέτωπος μέχρι και με επτά χρόνια φυλάκιση.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε επίσης ένοχος σε κατηγορίες που αφορούν εγκατάλειψη σκηνής δυστυχήματος και σε κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περί κανονισμών ταχύπλοων σκαφών.

Συγκεκριμένα κατά τον πιο πάνω χρόνο και τόπο ο 54 χρονος ενώ ήταν χειριστής ταχύπλοου σκάφους αναμείχθηκε σε θαλάσσιο ατύχημα με συρόμενο φουσκωτό το οποίο συρόταν από σκάφος θαλασσσίων αθλημάτων, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 31 χρονης ομογενή από την Βρετανία η οποία κατά τον επίδικο χρόνο ήταν ηλικίας 25 ετών.

Η υπόθεση ορίστηκε στις 19/12/23 για αγόρευση από τον συνήγορο υπεράσπισης για μετριασμό της ποίνης ενώ ο 54 χρονος παρέμεινε υπό κράτηση.