«Έπιασε δουλειά» το νέο κλιμάκιο για εντοπισμό κυκλωμάτων διακινητών μεταναστών

«Έπιασε δουλειά» τον περασμένο μήνα το Κλιμάκιο Παράνομης Διακίνησης Μεταναστών

metanastes tunisia arch photo exclusive, Αστυνομία, Κλιμάκιο Παράνομης Διακίνησης Μεταναστών, Μετανάστες, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Νέο ειδικό κλιμάκιο για εντοπισμό κυκλωμάτων διακινητών παράνομων μεταναστών συστάθηκε από την Αστυνομία τον περασμένο μήνα.

Το νεοσύστατο Κλιμάκιο Παράνομης Διακίνησης Μεταναστών στελεχώνεται με έμπειρους ανακριτές, άριστους γνώστες διερεύνησης υποθέσεων που σχετίζονται με την παράνομη μετανάστευση, καθώς και ζητημάτων που άπτονται του Τμήματος Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ανέφερε ότι το συγκεκριμένο τμήμα συστάθηκε τον περασμένο μήνα, συλλέγει και αξιολογεί πληροφορίες που φτάνουν στην Αστυνομία από διάφορες πηγές, είτε αυτές αφορούν σε παράτυπους μετανάστες που φτάνουν στην Κύπρο και ανακρίνονται με την άφιξή τους, είτε προκύπτουν από την παρακολούθηση και επόπτευση υποθέσεων που διερευνώνται, σχετικά με πρόσωπα που συλλαμβάνονται ως διακινητές.

Το ειδικό κλιμάκιο σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, έχει ήδη προχωρήσει στην σύλληψη τεσσάρων προσώπων, εναντίον των οποίων διερευνάται διακίνηση μεταναστών.

Ο κ. Ανδρέου αναφέρθηκε και στην επιχείρηση που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο σε Λάρνακα, Πάφο και Λευκωσία, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δεκατεσσάρων προσώπων που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο.