Eπίσκεψη Υπουργού Εργασίας στο ΕΒΕΑ: «Στόχος να στελεχωθεί η αγορά σωστά ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα»

Ο Υπουργός σημείωσε ότι έχει μειωθεί το χρονικό πλαίσιο που χρειαζόταν για την εξασφάλιση της άδειας πρόσληψη εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες

Screenshot 3 2 exclusive, ΕΒΕΑ, ΚΕΒΕΑ, Υπουργός Εργασίας

Την Παρασκευή 1/3/2024 o Υπουργός Eργασίας και Kοινωνικών Ασφαλίσεων κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην επαρχία Αμμοχώστου, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΒΕΑ όπου παρακάθησε σε σύσκεψη με εκπροσώπους των επιχειρηματιών της περιοχής καθώς και με εκπροσώπους οργανωμένων συνδέσμων και συνόλων. Στην σύσκεψη παρέστη επίσης και ο Προέδρος του ΚΕΒΕ κύριος Σταύρος Σταύρου.

IMG 1803 scaled exclusive, ΕΒΕΑ, ΚΕΒΕΑ, Υπουργός Εργασίας

Θέματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Επαρχίας Αμμοχώστου και που τον παρεμποδίζουν στην ομαλή λειτουργία των δραστηριοτήτων του.

Τονίστηκε ιδιαίτερα το πρόβλημα εξεύρεσης εργατικού δυναμικού, το οποίο σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τη διεκπεραίωση των χρονοβόρων και γραφειοκρατικών διαδικασιών για εξασφάλιση της σχετικής άδειας για πρόσληψη εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες.

IMG 1811 exclusive, ΕΒΕΑ, ΚΕΒΕΑ, Υπουργός Εργασίας

Ο κύριος Υπουργός σημείωσε ότι έχει μειωθεί το χρονικό πλαίσιο που χρειαζόταν για την εξασφάλιση της σχετικής άδειας, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει περαιτέρω σχετική βελτίωση και δήλωσε αισιοδοξία ότι θα υπάρξει στελέχωση όπου χρειάζεται.

Ο στόχος ανέφερε, είναι να στελεχωθεί η αγορά σωστά ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο κύριος Υπουργός ανέλυσε την πολιτική της κυβέρνησης για τα πιο πάνω θέματα και απάντησε και σε άλλα ερωτήματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη.

IMG 1877 1 scaled exclusive, ΕΒΕΑ, ΚΕΒΕΑ, Υπουργός Εργασίας

Με το πέρας της σύσκεψης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κύριος Χαράλαμπος Μανώλη ευχαρίστησε τον κύριο Υπουργό και τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ για την παρουσία τους, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη συνάντηση η οποία απεδείχθη εποικοδομητική και χρήσιμη για όλες τις πλευρές.