Επιστολή Προέδρου ΕΟΑ Αμμοχώστου προς ΠτΔ – Ζητά χρηματοδότηση για αγορά «έξυπνων» μετρητών

Ζητά την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ

YiannisKarousos 1 exclusive, ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Πρόεδρος ΕΟΑ Αμμοχώστου

Επιστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, απέστειλε ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αμμοχώστου κ. Γιάννης Καρούσος αναφορικά με τις απώλειες στο δίκτυο υδατοπρομήθειας στην Επαρχία Αμμοχώστου.

Στην επιστολή του, ο κ. Καρούσος επισημαίνει ότι οι απώλειες στο δίκτυο υδατοπρομήθειας φτάνουν στο ποσοστό του 37%, ενώ σε κάποια δημοτικά διαμερίσματα ξεπερνούν το 60%. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε απώλεια 4,355,410 κυβικών μέτρων νερού, σε ετήσια βάση, με αντίστοιχο οικονομικό κόστος προς τον οργανισμό και επομένως στους κατοίκους της επαρχίας Αμμοχώστου που αγγίζουν τα €3,571,436 κάθε έτος.

«Οι επιπτώσεις των απωλειών αυτών δεν είναι μόνο οικονομικές, αλλά ιδιαιτέρως περιβαλλοντικές λόγο των υψηλών ποσοτήτων που φτάνουν σχεδόν το 64% του φράκτη της Άχνας, το οποίο έχει χωρητικότητα 6,8εκ κυβικά μέτρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καρούσος στην επιστολή του.

Ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου, υποδεικνύει ως ένα αποτελεσματικό μέτρο για καταπολέμηση του φαινομένου των απωλειών νερού, την εγκατάσταση «έξυπνων» μετρητών στην επαρχία.

«Δυστυχώς, έχω ενημερωθεί ότι η έγκριση χρηματοδότησης που υπήρχε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για τους Δήμους της Επαρχίας Αμμοχώστου, δεν έχει προχωρήσει ενώ την ίδια ώρα παρόμοια προγράμματα άλλων Επαρχιών βρίσκονται σε μεταγενέστερο στάδιο, είτε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είτε μέσω του προγράμματος ΘΑΛΕΙΑ», αναφέρει ο κ. Καρούσος, επισημαίνοντας ότι η Αμμόχωστος, είναι η μοναδική επαρχία στο νησί, η οποία δεν έχει λάβει χρηματοδότηση για την αγορά «έξυπνων» μετρητών, με τους πολίτες της να αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Μέσω της επιστολής του, ο κ. Καρούσος ζητά από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την επαρχία του.

«Η Επαρχία Αμμοχώστου δεν πρέπει να αδικηθεί, για αυτό και ζητούμε τη δική σας βοήθεια, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και εμείς άμεσα με την εγκατάσταση «έξυπνων» μετρητών που θα έχει ως αποτέλεσμα να μειώσουμε τις απώλειες νερού στο δίκτυο», καταλήγει ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Αμμοχώστου.