Έξω από το Προεδρικό οι πατατοπαραγωγοί και σιτηροπαραγωγοί – «Αναμένουμε απαντήσεις σε αυτά που μας υποσχέθηκε ο Πρόεδρος»

Στους δρόμους βγήκαν οι πατατοπαραγωγοί και οι σιτηροπαραγωγοί με τα γεωργικά τους οχήματα με κατάληξη στο Προεδρικό

agroths trakter exclusive, Πατατοπαραγωγοί, σιτηροπαραγωγοί

Στους δρόμους βγήκαν οι πατατοπαραγωγοί και οι σιτηροπαραγωγοί σήμερα Τρίτη 12/12 με τα γεωργικά τους οχήματα με κατάληξη στο Προεδρικό.

Χθες Δευτέρα 11/12 οι πατατοπαραγωγοί και οι σιτηροπαραγωγοί από την Επαρχία Αμμοχώστου και την Λάρνακα αποφάσισαν να κινηθούν με τρακτέρ και διπλοκάμπινα στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στις πληρωμές.

Όμως μετά την ενημέρωση που έτυχαν πριν από λίγο οτι όλες οι πληρωμές θα γίνουν πριν από το τέλος του χρόνου, ανεξαρτήτως προβλημάτων που προκύπτουν από τις αιτήσεις τους, αποφάσισαν να μεταφέρουν την κινητοποίησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της οργάνωσης των πατατοπαραγωγών Αντρέας Κάρυος μιλώντας στο Famagusta News ανέφερε ότι θεωρήσαμε σωστό να πάμε αρχικά στο ΚΟΑΠ όμως τα σοβαρά προβλήματα θα επιλυθούν μέσω του προεδρικού.

«Ήδη έχουμε συζητήσει την Παρασκευή με τον επίτροπο στο Προεδρικό σήμερα θα του δώσουμε το υπόμνημα μας και αναμένουμε απαντήσεις σε αυτά που μας υποσχέθηκε ο πρόεδρος».

Ο κύριος Κάρυος ανέφερε ότι η τιμή του πετρελαίου και των λιπασμάτων σε σχέση με το 2020 αυξήθηκε κατά 40%.

Ο κύριος Κάρυος τόνισε ότι τα προβλήματα που τους οδήγησαν έξω από το προεδρικό είναι το αυξημένο κόστος που αντιμετωπίζουν οι πατατοπαραγωγοί και οι σιτηροπαραγωγοί και ο έλεγχος και τα στοιχεία που ζητεί ο ΚΟΑΠ.