Ευεργετικές οι βροχοπτώσεις για τους πατατοπαραγωγούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι βροχές των τελευταίων μηνών δεν μπορούν να είναι παρά ευεργετικές για τους πατατοπαραγωγούς, μετά την παρατεταμένη ανομβρία. Παρ’ όλα αυτά πολλά είναι ακόμη τα προβλήματα που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο.

Κάθε άλλο παρά καταστροφικές ήταν οι βροχοπτώσεις του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου για τους πατατοπαραγωγούς. Μετά την ταλαιπωρία που υπέστη ο αγροτικός κόσμος και ιδιαίτερα οι πατατοπαραγωγοί της επαρχίας Αμμοχώστου, οι κρουνοί του ουρανού άνοιξαν για να ξεδιψάσει η γη των Κοκκινοχωριών.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πατατοπαραγωγών, Αντρέας Κάρυος, “ελπίζουμε ότι με τη νέα σεζόν, με τον νέο χρόνο οι βροχοπτώσεις να συνεχιστούν και οι ποσότητες που θα δοθούν στους πατατοπαραγωγούς, στους γεωργούς της επαρχίας μας να είναι από τον Νότιο Αγωγό, να είναι τουλάχιστον ικανοποιητικές.”

Παρ’ όλα αυτά, πολλά είναι τα προβλήματα που επωμίζεται ο αγροτικός κόσμος, τα οποία στη συνέχεια επιβαρύνουν και την τζέπη του καταναλωτή.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Πατατοπαραγωγών, Αντρέα Κάρυο, “λόγω της έλλειψης νερού και της αύξησης του ρεύματος και του πετρελαίου έχει μετατοπιστεί η μειωμένη παραγωγή σε αυξήσεις των τιμών στους καταναλωτές. Πρέπει να καταλάβουν οι πάντες ότι αν υπάρχει μια σωστή γεωργία στον τόπο μας, θα μπορούν και οι καταναλωτές να έχουν τιμές σε καλά επίπεδα.”

Εντούτοις, η παρατεταμένη ανομβρία που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια δεν εφησυχάζει τους γεωργούς οι οποίοι καλούν το κράτος να τους στηρίξει σε ανάλογη περίπτωση και κατά τη φετινή χρονιά.

Πηγή: SigmaTV / Famagusta.News