«Φιγουράρει» στα ξένα ΜΜΕ η πατάτα του Ξυλοφάγου

«Το μεγάλο άγαλμα πατάτας, κόπηκε από βάνδαλους σε χωριό της Κύπρου» έγραψε το SkyNews

Αντίγραφο του Main Image x2 38 big potato, Βρετανικός τύπος

«Το μεγάλο άγαλμα πατάτας, κόπηκε από βάνδαλους σε χωριό της Κύπρου», έγραψε ο Βρετανικός Τύπος και συγκεκριμένα η ιστοσελίδα Sky News. 

To Sky News σε σημερινό του δημοσιεύμα αναφέρει τον βανδαλισμό που έγινε ανήμερα της Πρωτοχρονίας στο Ξυλοφάγου από κουκουλοφόρους. 

267664611 293024006176405 5956956523277682490 n big potato, Βρετανικός τύπος

Η ανάρτηση υπενθυμίζει στους αναγνώστες ότι πρόκειται για το ομοίωμα με το παρατσούκλι «μεγάλη πατάτα», που έχει 4m και δημιουργήθηκε από τον Κοινοτάρχη του Ξυλοφάγου, Γιώργο Τάσου για να προωθήσει την ποικιλία πατάτας σπούντα στην περιοχή.

Αναφέρει επίσης ότι το άγαλμα αυτό έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν εγκαταστάθηκε τον Οκτώβριο του 2021.

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος γίνεται λόγος για το πλήθος τουριστών που ποζάρουν μπροστά του, και για  κάποιους οι οποίοι στο Twitter αμφισβήτησαν το σχήμα του. 

Ενώ το δημοσίευμα, βασισμένο σε πληροφορίες γράφει ότι ο κ. Τάσου βρισκόταν στο σημείο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς και είχε ζητήσει από κάποιον άλλο να το φυλάξει όταν έφυγε. Αλλά το βρήκαν βανδαλισμένο, με ζημιές περίπου 4.000 λιρών. Ο κ. Τάσου έχει καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από το δημοσίευμα δεν λείπει η αναδρομή σε δηλώσεις του Κοινοτάρχη όταν πρωτοεγκαταστήθηκε η πατάτα:

«Περιγράφοντας το γλυπτό στην Cyprus Mail το 2021 o κ.Τάσου, είπε: «Το Ξυλοφάγου έχει μακρά κληρονομιά στην πατατοκαλλιέργεια και ήταν ο κύριος καλλιεργητής πατάτας στην Κύπρο. «Αυτό βοήθησε το χωριό να εξελιχθεί στην κοινότητα των 10.000 ατόμων που είναι σήμερα».»

FamagustaNews