Φόνος Καλλιτσιώνη: Ανανεώθηκε για άλλες 4 μέρες η κράτηση των υπόπτων

imagew 82 exclusive, δολοφονία Καλλιτσιώνη, Έγκλημα, Νέα Αμμοχώστου, Παναγιώτης Καλλιτσιώνης, φόνος Καλλιτσιώνη

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου ανανέωσε σήμερα για άλλες τέσσερις μέρες το διάταγμα κράτησης δύο ατόμων ηλικίας 40 και 29 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της αστυνομίας για διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, φόνου εκ προμελέτης, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Γ και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών, αδικήματα που διαπράχθηκαν 25 Ιουνίου 2020 στην Ορμήδεια.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης λίγο μετά τις 11 το βράδυ της 25ης Ιουνίου ενώ ο 29χρονος βρισκόταν στη βεράντα της πατρικής του οικίας στην Ορμήδεια δέχτηκε αριθμό πυροβολισμών και τραυματίστηκε θανάσιμα. Το θύμα δέχθηκε σφαίρες στην περιοχή της δεξιάς πλευράς και το θώρακά από κυνηγετικά σφαιρίδια και η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό κατέδειξε ως αιτία θανάτου αιμορραγικό σοκ και εσωτερική αιμορραγία προκληθείσα από πυροβόλο όπλο.

Από τις έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι το θύμα πυροβολήθηκε τρεις φορές από ανοιχτό χώρο στο πίσω μέρος της κατοικίας στην ανατολική πλευρά, όπου σε απόσταση 17 μέτρων, εντοπίστηκαν ανάμεσα σε δέντρα τρία χρησιμοποιημένα κυνηγετικά φυσίγγια.

Από τη βαλλιστική εξέταση των φυσιγγίων διαπιστώθηκε ότι αυτά είναι απαγορευμένου τύπου κυνηγετικά φυσίγγια διαμετρήματος 12 εκατοστών, τα οποία πυροβολήθηκαν από επαναληπτικό πυροβόλο όπλο, τύπου καραμπίνα. Επίσης εντοπίστηκε το σημείο διαφυγής του δράστη, όπου βρέθηκαν αποτυπώματα παπουτσιού.

Τα ίδια αποτυπώματα συνεχίστηκαν μπροστά από θαμνώδη περιοχή βόρειο-ανατολικά της κατοικίας, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο εντοπίστηκαν και αποτυπώματα πέλματος ελαστικών μοτοσυκλέτας τόσο του μπροστινού όσο και του πισινού τροχού.

Επιπλέον φιλικό πρόσωπο του θύματος που βρίσκονται στην αυλή της πατρικής κατοικίας του 29χρονου, ανέφερε στην Αστυνομία ότι λίγα λεπτά μετά την ρίψη των πυροβολισμών άκουσε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από την περιοχή.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας ηγέρθηκαν υπόνοιες εναντίον των δύο υπόπτων και κλήθηκαν στο ΤΑΕ Αμμοχώστου για ανάκριση όπου ανέφεραν πως κατά τον ουσιώδη χρόνο βρίσκονταν στην κατοικία του 40χρονου στις Βρυσούλες και πως πληροφορήθηκαν για το θάνατο του θύματος τηλεφωνικώς από φιλικό τους πρόσωπο λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 25ης Ιουνίου.

Στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης, η Αστυνομία έλαβε δειγματοληψία από τα χέρια των δύο υπόπτων για ανάλυση υπολείμματος πυροβολισμού.

Από περαιτέρω έλεγχο που έγινε στην περιοχή γύρω από την κατοικία του 40χρονου, εντοπίστηκε εγκατεστημένο σε παρακείμενη κατοικία κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, το οποίο παραλήφθηκε από την Αστυνομία.

Από τον έλεγχο του κλειστού κυκλώματος διαπιστώθηκε ότι γύρω στις 8.21 της 25ης Ιουνίου, ο 29χρονος ύποπτος στάθμευσε το αυτοκίνητο του έξω από την κατοικία του 40χρονου υπόπτου, βγήκε από αυτό και παρέλαβε από το χώρο αποσκευών μία τσάντα πλάτης, μια πλαστική τσάντα και ένα μαύρο κράνος κατευθύνεται προς το γκαράζ της οικίας.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι γύρω στις 9.25 το βράδυ δύο άτομα που φορούσαν κράνος βγήκαν από το γκαράζ της οικίας του 40χρονου υπόπτου και αφού επιβιβάστηκαν σε μαύρη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, που στο πίσω μέρος φέρει κιβώτιο αποσκευών, αποχωρούν από το σημείο.

Με βάση το σωματότυπο φαίνεται ότι οδηγός της μοτοσυκλέτας ήταν ο 40χρονος και συνοδηγός ο 29χρονος, ενώ οι δύο ύποπτοι φέρονται να εντοπίζονται ξανά στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, 9 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 26ης Ιουνίου να επιστρέφουν στην κατοικία του 40χρονου πεζή, χωρίς κράνη.

Σε κάποια στιγμή ο πρώτος ύποπτος φαίρεται να κινείται με προφυλάξεις έξω από το γκαράζ της κατοικίας του 40χρονου έχοντας φανάρι στο στόμα του και κρατώντας το χέρι ένα αντικείμενο το οποίο μετέφερε σε άγνωστο σημείο στην πίσω πλευρά εξωτερικά της περίφραξης της κατοικίας.

Επίσης μετά από λίγο ο 40χρονος ύποπτος φέρεται να διακρίνεται να επιστρέφει πίσω στο ίδιο σημείο χωρίς το άγνωστο αντικείμενο και κρατώντας μόνο το φανάρι. Ακολούθως 25 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, οι δύο ύποπτοι βγαίνουν από την κατοικία του 40χρονου, επιβιβάζονται στο αυτοκίνητο του 29χρονου και αποχωρούν από την περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο 40χρονος είναι εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης μαύρης μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού, η οποία στις 11/6/2020 δηλώθηκε στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών ως ακινητοποιημένη.

Στις 28 Ιουνίου με δικαστικό ένταλμα διενεργήθηκε έρευνα στην κατοικία του 40χρονου, όπου αναζητήθηκε από τους ανακριτές της υπόθεσης η μοτοσικλέτα χωρίς όμως να εντοπιστεί. Την 1η Ιουλίου ο 40χρονος ανέφερε στην Αστυνομία ότι τη δανείστηκε από φίλο του, ότι παρουσίαζε μηχανικά προβλήματα και δεν την χρησιμοποιούσε.

Ανέφερε ακόμα ότι είχε μεταφέρει την μοτοσικλέτα για επιδιόρθωση την περασμένη εβδομάδα σε συγκεκριμένο μηχανουργείο στη Λάρνακα. Την ίδια μέρα διενεργήθηκε έρευνα στο μηχανουργείο όπου και εντοπίστηκε η μοτοσικλέτα η οποία όμως δεν έφερε αριθμούς εγγραφής.

Από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η μοτοσικλέτα μεταφέρθηκε στο μηχανουργείο την Δευτέρα 29 Ιουνίου για σέρβις και αλλαγή ελαστικών και ότι λειτουργούσε κανονικά. Η μοτοσικλέτα έφερε στο πίσω μέρος κιβώτιο αποσκευών μέσα στο οποίο εντοπίστηκε ένα μαύρο κράνος.

Η Αστυνομία διενήργησε δειγματοληπτικό αποτύπωμα πέλματος του μπροστινού και του πισινού τροχού της μοτοσικλέτας, από την οποία λήφθηκαν επίσης δειγματοληψίες για ανάλυση GSR και για απομόνωση γενετικού υλικού.

Στη συνέχεια τα δειγματικά αποτυπώματα πέλματος των δύο τροχών συγκρίθηκαν με τα αποτυπώματα πέλματος ελαστικών που εντοπίστηκαν στην σκηνή και διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία θα μπορούσαν να προκληθούν από τα ελαστικά της μοτοσυκλέτας τεκμήριο.

Το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου οι δύο ύποπτοι συνελήφθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ στην κατοχή του 29χρονου εντοπίστηκαν τρία κινητά τηλέφωνα τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Ανακρινόμενος ο 40χρονος ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και εμμένει στην αρχική του θέση, ενώ ο 29χρονος αρνείται επίσης οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και εμμένει στην αρχική του θέση ότι κατά τον ουσιώδη χρόνο βρισκόταν στο σπίτι του 40χρονου.

Το απόγευμα της 8ης Ιουλίου διενεργήθηκε έρευνα στην κατοικία του 29χρονου στο Παραλίμνι όπου μεταξύ άλλων παραλήφθηκαν ένα μαύρο κράνος, μία μαύρη κουκούλα και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Οι δύο οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στις 9 Ιουλίου και εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης τους για οκτώ ημέρες που έληγε σήμερα, οπότε και παρουσιάστηκαν εκ νέου στο Δικαστήριο το οποίο ανανέωσε το διάταγμα για άλλες 4 μέρες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία αναμένονται τα αποτελέσματα αναλύσεων που λήφθηκαν από τους δύο υπόπτους και από άλλα τεκμήρια ενώ θα ληφθούν και άλλες καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα.

Πηγή: ΚΥΠΕ