Φουντώνει η κόντρα στην ελεύθερη Αμμόχωστο – Σκληρή απάντηση ΕΒΕΑ σε… Πυρίλλη

Στοχοποιεί Πυρίλλη το ΕΒΕΑ - Άγρια κόντρα και "χαρτοπόλεμος" - Απάντηση σε κοινή επιστολή Δημάρχων και Κοινοταρχών Δερύνειας, Παραλιμνίου, Φρενάρους και Αχερίτου - "Συμφέροντα και 'αποκομμένοι' Αμμοχωστιανοί"

photo 9 exclusive, ΕΒΕΑ, Θεόδωρος Πυρίλλης

Με πολύ αυστηρό μεν ύφος αλλά στοχοποιώντας μόνο τον Δήμαρχο Παραλιμνίου απάντησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου στην κοινή επιστολή που απέστειλαν οι Δήμαρχοι και οι Κοινοτάρχες Δερύνειας, Παραλιμνίου, Φρενάρους και Αχερίτου. Η στοχοποίηση του Δημάρχου Παραλιμνίου φαίνεται πως έγινε αφού ο τελευταίος δεν παρέλειψε να κατηγορήσει ευθέως τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου με σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του κατά τη Γενική Συνέλευση του 2021, το οποίο ανέβασε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στο οποίο γίνεται λόγος για τη μεταφορά του ΑΞΙΚ στην Πάφο αντί στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Διαβάστε επίσης: Ηφαίστειο που βράζει η ελεύθερη Αμμόχωστος – Επιστολή τεσσάρων Δημάρχων σε ΕΒΕΑ περί “υπονόμευσης

Στην επιστολή του το Επιμελητήριο με τίτλο “Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου: Κανείς δε θα ξεγράψει την ταυτότητα και την συνεισφορά των 70 χρόνων του” ξεκαθαρίζει πως οι προσπάθειες για μεταφορά του ΑΞΙΚ στην ελεύθερη Αμμόχωστο έγιναν από την πρώτη στιγμή με έντονες παραστάσεις και παρεμβάσεις. Επισημαίνεται, παράλληλα, ο ρόλος του ΕΒΕΑ για τον αγώνα για τα συμφέροντα των απανταχού Αμμοχωστιανών, ενώ δεν παραλείπει να ρίξει τα βέλη του στον Δήμαρχο Παραλιμνίου κατηγορώντας τον ευθέως περί προσπάθειας διαχωρισμού της ελεύθερης και της κατεχόμενης επαρχίας Αμμοχώστου.

Διαβάστε επίσης: ΠΥΡΙΛΛΗΣ: Ολομέτωπη επίθεση εναντίον ΕΒΕΑ για αναπτυξιακά έργα: “Ντροπή σας”

Αυτούσια η επιστολή του ΕΒΕΑ:

“Φαίνεται πως η συνειδητή, από πλευράς του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ), αποφυγή περαιτέρω όξυνσης του ήδη βεβαρημένου κλίματος με μοναδικό γνώμονα την επικέντρωση στην αντιμετώπιση της σωρείας προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της ελεύθερης επαρχίας μας, εκλαμβάνεται σαν αδυναμία από τον κ. Πυρίλλη ο οποίος προσπαθεί να βρίσκει και/ή να εφευρίσκει τρόπους για να μειώνει την προσφορά του Επιμελητηρίου έχοντας βεβαίως σαν απώτερο σκοπό να εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα, μεγαλώνοντας το κλίμα αντιπαράθεσης το οποίο έχει την εντύπωση πως τον βολεύει.

Κ. Πυρίλλη δεν μπορείτε να ψεύδεστε επειδή τα γεγονότα σας διαψεύδουν:

1. Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε θέμα έδρας του ΑΞΙΚ το Επιμελητήριο Αμμοχώστου σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και με τον ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου αντέδρασε και ανέλαβε δράση με έντονες παραστάσεις και παρεμβάσεις τόσο στην νομοθετική εξουσία όσο και στο Υπουργείο Παιδείας (συναντήθηκε με τον Υπουργό) με σκοπό την μεταφορά της έδρας του στην Ελ. Επαρχία Αμμοχώστου. Παράλληλα έγινε συντονισμός και κοινές αντιδράσεις με το ΚΕΒΕ. (Λεπτομέρειες των δράσεων και ενεργειών είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου).
2. Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου είναι ένας οργανισμός που αγωνίζεται αφιλοκερδώς για να βρίσκει λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Αμμοχώστου και ιδιαίτερα αυτά των μελών του. Επίσης αγκαλιάζει και στηρίζει κάθε προσπάθεια που αναλαμβάνεται από φορείς της πόλης και της επαρχίας που στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων μας. Πως είναι δυνατό να αντιμάχεται τα συμφέροντα των ιδίων των μελών του;
3. Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου, κ. Πυρίλλη, είναι ένας θεσμός που αγωνίζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες να κρατήσει ζωντανή την μνήμη των κατεχομένων μας μέχρι την άγια ώρα της απελευθέρωσης και της επιστροφής. Το λιγότερο που θα ανέμενε κάποιος από τον Δήμαρχο του μεγαλύτερου Δήμου της ελεύθερης επαρχίας θα ήταν να στηρίζει κάθε τέτοια προσπάθεια παρά να την υπονομεύει εξυπηρετώντας εφήμερες φιλοδοξίες. Παρόλες τις προσπάθειες σας, να αποκόψετε τους εκτοπισμένους Αμμοχωστιανούς που ζουν εκτός της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου από την Επαρχία Αμμοχώστου κατεχόμενη και ελεύθερη, σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να αρνηθούμε ούτε την καταγωγή μας ούτε την ταυτότητα μας.
4. Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου, κ. Πυρίλλη, είναι ένας οργανισμός που έκλεισε πρόσφατα 70 χρόνια ζωής, τα 48 από τα οποία στην προσφυγιά. Εσείς κ. Πυρίλλη συντηρείτε ένα εμπρηστικό κλίμα, το οποίο ευτυχώς η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής δεν ευνοεί. Ένα κλίμα έντονης αντιπαράθεσης το οποίο κανένας από τους προκατόχους σας δεν υιοθέτησε ποτέ. Σας προβληματίζει αυτό, ή θέλετε να ισχυριστείτε πως οι προκάτοχοι σας δεν ήθελαν το καλό της περιοχής;
5. Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου υπόσχεται πως θα παραμείνει ταγμένο στην εξυπηρέτηση των απανταχού Αμμοχωστιανών, την διαφύλαξη της κατεχόμενης πόλης από όπου γεννήθηκε, με πάντοτε ανοικτές τις πόρτες για όλους τους Αμμοχωστιανούς οπουδήποτε και αν κατοικούν.”

Famagusta.News