ΦΡΕΝΑΡΟΣ/Εμπρησμός αυτοκινήτων: Υπό κράτηση τρία άτομα με διάταγμα κράτησης τριών ημερών

Παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 05 18T130938.984 exclusive, ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τριών ημερών εναντίον τριών ατόμων ηλικίας 37, 38 και 31 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, παράνομης κατοχής/μεταφοράς/χρήσης εκρηκτικών υλών, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απειλής, εμπρησμού, κακόβουλης ζημιάς και εκβίασης, αδικήματα που διαπράχθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου 15 Μαΐου στο Φρέναρος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δύο ύποπτοι, ηλικίας 37 και 38 ετών συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που διενεργήθηκε χθες το πρωί και στην οποία συμμετείχαν μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, της ΥΚΑΝ Αμμοχώστου και του Κλάδου Κυνών.

Ο 31χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα μετά την εξασφάλιση μαρτυρίας κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων του ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στη 1.50 τα ξημερώματα της 15ης Μαΐου ξέσπασε φωτιά σε έξι οχήματα, ιδιοκτησία εταιρίας, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε ανοικτό χώρο στην επαρχία Αμμοχώστου.

Από τη φωτιά, την οποία κατάφεραν να σβήσουν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οχήματα συνολικής αξίας 12 χιλιάδων ευρώ, καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Στη σκηνή διενεργήθηκαν εξετάσεις οι οποίες κατέδειξαν ότι η φωτιά προκλήθηκε από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που περιείχε εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος, ο οποίος τοποθετήθηκε στο έδαφος κοντά στο ένα από τα έξι οχήματα.

Οι τρεις ύποπτοι οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης τριών ημερών.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ