Φρέναρος/Μαθητές: “Πραγματοποίησαν φασιστική επίθεση – Να τιμωρηθούν παραδειγματικά” (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονη αντίδραση ΕΣΕΜ Αμμοχώστου για επεισόδια κατά την αντικατοχική εκδήλωση - "Έριξαν μπουκάλια και άναψαν φωτοβολίδες"

Καταγραφή exclusive, Μαθητές

Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει η Επαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΕΣΕΜ) Αμμοχώστου για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Δευτέρα (15/11/2021) κατά τη διάρκεια αντικατοχικής εκδήλωσης για την μαύρη επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους στο Φρέναρος.

Στην ανακοίνωση η ΕΣΕΜ Αμμοχώστου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την προσπάθεια ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων, όπως αναφέρεται, να διαλύσουν την εκδήλωση, ενώ όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η επίθεση έγινε συνειδητά από μερίδα μαθητών που διαφωνούσαν με το δημοκρατικά ψηφισμένο πλαίσιο των μαθητών. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΕΜ Αμμοχώστου, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, μαθητές και εξωσχολικοί, με διακριτικά και φανέλες του ΕΛΑΜ και άλλων ακροδεξιών συνόλων, ανέβηκαν στην οροφή του αμφιθεάτρου που πραγματοποιείτο η εκδήλωση, φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα και βρίζοντας χυδαία τους μαθητές που συμμετείχαν, ενώ προχώρησαν στο ρίξιμο αντικειμένων όπως π.χ. μπουκάλια, ενώ άναψαν και φωτοβολίδες. Παράλληλα, ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των ατόμων που προσπάθησαν, όπως αναφέρεται, να αμαυρώσουν την εκδήλωση.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

“Επίθεση από φασίστες στην εκδήλωση της ΕΣΕΜ Αμμοχώστου
Ως ΕΣΕΜ Αμμοχώστου καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο, την προσπάθεια ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων, να διαλύσουν τη σημερινή εκδήλωση της ΕΣΕΜ.
Μερίδα μαθητών αλλά και ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, συνειδητά επιτέθηκαν στην σημερινή εκδήλωση της ΠΣΕΜ και της ΕΣΕΜ στην Αμμόχωστο, επειδή διαφωνούσαν με το δημοκρατικά ψηφισμένο πλαίσιο των μαθητών.
Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, μαθητές και εξωσχολικοί, με διακριτικά και φανέλες του ΕΛΑΜ και άλλων ακροδεξιών συνόλων, ανέβηκαν στην οροφή του αμφιθεάτρου που πραγματοποιείτο η εκδήλωση, φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα και βρίζοντας χυδαία τους μαθητές που συμμετείχαν, ενώ προχώρησαν στο ρίξιμο αντικειμένων όπως π.χ. μπουκάλια, ενώ άναψαν και φωτοβολίδες, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των υπόλοιπων συμμαθητριών και συμμαθητών μας.
Το ΕΛΑΜ και άλλοι ακροδεξιοί, πραγματοποίησαν φασιστική επίθεση, επειδή διαφωνούσαν με το περιεχόμενο της εκδήλωσης! Επιβεβαιώνοντας με τον χειρότερο τρόπο, ότι πρόκειται ακριβώς, για ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ομάδες και οργανώσεις.
Ως ΕΣΕΜ Αμμοχώστου, θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι προσπάθησαν να αμαυρώσουν την σημερινή εκδήλωση και να θέσουν σε κίνδυνο τις συμμαθήτριες και τους συμμαθητές μας.
Ως το εκλεγμένο σώμα των μαθητριών και των μαθητών της επαρχίας μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για επανένωση του λαού και του τόπου μας, και την απομόνωση τέτοιων ακροδεξιών – εθνικιστικών – φασιστικών αντιλήψεων από τα σχολεία μας.
Γραμματεία ΕΣΕΜ Αμμοχώστου 15/11/2021″