ΦΡΕΝΑΡΟΣ: Πλήθος κόσμου στο 15ο Φεστιβάλ Καρπουζιού (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με μεγάλη επιτυχία το 15ο Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού στο Φρέναρος

IMG 0725 exclusive, Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού, Φεστιβάλ Καρπουζιού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2024 στο Γήπεδο Φρενάρους το 15ο Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας (Δημοτικό Διαμέρισμα Φρενάρους).

IMG 0724 exclusive, Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού, Φεστιβάλ Καρπουζιού

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ. Μαρία Παναγιώτου η οποία στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη σημασία στήριξης του κύπριου αγρότη ενώ αναφέρθηκε και στο καρπούζι, το περίφημο προϊόν για το οποίο το Δημοτικό Διαμέρισμα Φρενάρους είναι γνωστό.

IMG 0726 exclusive, Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού, Φεστιβάλ Καρπουζιού

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου – Δερύνειας κ. Γιώργος Νικολέττος επισήμανε τον ρόλο της επαρχίας Αμμοχώστου στην αγροτική παραγωγή του νησιού και κάλεσε την Υπουργό Γεωργίας όπως σταθεί στο πλευρό των παραγωγών της περιοχής μέσα από δράσεις και προγράμματα τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή.

IMG 0727 exclusive, Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού, Φεστιβάλ Καρπουζιού

Ο Αντιδήμαρχος Φρενάρους κ. Κώστας Μιχαήλ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη μεγάλη συμβολή των καρπουσοπαραγωγών του Φρενάρους καθώς και ολόκληρου του Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας αλλά και τη σημαντική βοήθεια των εθελοντών για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ. Ανέφερε, παράλληλα, ότι από την επόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθούν περισσότερες εκστρατείες – «δορυφόροι» του κεντρικού φεστιβάλ στην τουριστική περιοχή του Πρωταρά με στόχο την περαιτέρω προώθησή του.

IMG 0728 exclusive, Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού, Φεστιβάλ Καρπουζιού

Ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου κ. Γιάννης Καρούσος ανέφερε στον δικό του χαιρετισμό ότι με την υποψηφιότητα της Αγίας Νάπας για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το φεστιβάλ καρπουζιού θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

IMG 0729 exclusive, Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού, Φεστιβάλ Καρπουζιού

Κατά την εκδήλωση βραβεύτηκαν οι παραγωγοί με τα μεγαλύτερα καρπούζια ενώ στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν οι Στέλιος Διονυσίου, Αγνή Καλούμενου, Φίλιππος Κτενάς και Έλενα Ανδρέου.

IMG 0730 1 exclusive, Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού, Φεστιβάλ Καρπουζιού

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν όλα τα οργανωμένα σύνολα του δημοτικού διαμερίσματος Φρενάρους τα οποία εκτός από τη μεγάλη τους εθελοντική συμβολή, ενισχύονται και στηρίζονται μέσα από την εκδήλωση.

IMG 0731 exclusive, Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού, Φεστιβάλ Καρπουζιού

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν διάφορες συνταγές και προϊόντα με βάση το καρπούζι, όπως γλυκό, παγωτό, κοκτέιλ καθώς ακόμη και μπίρα με βάση το καρπούζι.

IMG 0732 exclusive, Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού, Φεστιβάλ Καρπουζιού

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας (Δημοτικό Διαμέρισμα Φρενάρους) με τους Καρπουζοπαραγωγούς της ΣΕΔΙΓΕΠ Φρενάρους σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωργίας, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μπαρτέντερς και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

IMG 0734 exclusive, Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού, Φεστιβάλ Καρπουζιού

IMG 0733 exclusive, Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού, Φεστιβάλ Καρπουζιού

IMG 0735 exclusive, Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού, Φεστιβάλ Καρπουζιού