ΦΡΕΝΑΡΟΣ: Σύγχρονος φωτισμός με ηλιακή ενέργεια στη λεωφόρο Φώτη Πίττα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αυτόνομο σύστημα φωτισμού με φωτοβολταϊκά στον πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο της λεωφόρου Φώτη Πίττα στο Φρέναρος

210320 Photo 1 exclusive

Ένα νέο σύγχρονο και αυτόνομο σύστημα φωτισμού εγκαταστάθηκε στον πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο της λεωφόρου Φώτη Πίττα στο Φρέναρος.

Το σύστημα φωτισμού λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και παρέχει φωτισμό κατά τις βραδινές ώρες στον πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο ο οποίος συνδέει το κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου με το Λύκειο και Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων, ενός δρόμου ο οποίος χρησιμοποιείται από πολλούς πεζούς για εκγύμναση και αποτελούσε διαχρονικό αίτημα.

210320 Photo 2 exclusive

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρου μέσω ανακοίνωσής του ευχαριστεί τόσο τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο όσο και το Υπουργείο του για την χορηγία για κάλυψη των εξόδων φωταγώγησης της Λεωφόρου Φώτη Πίττα και του ποδηλατοδρόμου – πεζόδρομου από το Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρου μέχρι και το Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων Πάνου Ιωάννου.

210320 Photo 3 e1616348101623 exclusive

Εκφράζει, επίσης, τις ευχαριστίες στην Επαρχιακή Διοίκηση για την τεχνική και άλλη στήριξη υλοποίησης του έργου.

Η φωταγώγηση της εν λόγω Λεωφόρου, η οποία χρησιμοποιείται καθημερινά από πολλούς πολίτες για άθληση, αναμένεται να αυξήσει το αίσθημα ασφάλειας και να συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της κοινότητας.

210320 Photo 4 exclusive

Η φωταγώγηση με αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα της Λεωφόρου Φώτη Πίττα καθώς και του κυκλικού κόμβου στο δρόμο Φρενάρους – Σωτήρας προς Αγία Θέκλα και η επικείμενη ένταξη της κοινότητας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης της Green Dot Cyprus είναι ανάμεσα σε μια σειρά στοχευμένων ενεργειών του Κοινοτικού Συμβουλίου για μια πιο πράσινη και φιλική προς το περιβάλλον κοινότητα.

Famagusta.News