ΦΡΕΝΑΡΟΣ: Τα ψηλά ενοίκια την βιομηχανική περιοχή “γονατίζουν” τις επιχειρήσεις

viber image 2020 09 02 11 50 26 exclusive, Βιομηχανική Περιοχή Φρενάρους, ψηλά ενοίκια

Ψάχνουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της βιομηχανικής περιοχής Φρενάρους της επαρχίας Αμμοχωστου.

Τα πολύ υψηλά ενοίκια, η έλλειψη χώρου στάθμευσης, και το κακό οδικό δίκτυο της περιοχής καθιστούν την καθημερινότητα των ενοικιαστών . Σύμφωνα με τον πρόεδρο της βιομηχανικής Άντρο Γεωργίου, τα ενοίκια για τις επιχειρήσεις είναι πάρα πολύ ψηλά γεγονός που δυσκολεύει ιδιαίτερα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της περιοχής.

Όπως αναφέρει ο κ. Γεωργίου, τα ενοίκια ήταν σταθερά από το 2013, όμως τώρα, αυτή τη δύσκολη περίοδο, αρχίζει η άνοδος τους. Απεγνωσμένα οι επιχειρηματίες στην βιομηχανική, ζητούν όπως παραμείνουν στάσιμα για μερικά χρόνια ακόμα, ώστε να καταφέρουν να ισορροπήσουν και ορθοποδήσουν, ύστερα από τη χασούρα που προκάλεσε και η πανδημία του κορωνοΐού. «Σε πολλές περιπτώσεις, τονίζει τα υπερβαίνουν τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων, εξηγώντας πως πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας».

Αν τα ενοίκια παραμείνουν σταθερά, διαμηνύει ο κ. Γεωργίου, θα υπάρξει πλέον η δυνατότητα για τις επιχειρήσεις στις βιομηχανικές, που αυτή την περίοδο υπολειτουργούν, όπως είπε, να βάλουν μπροστά για ανάπτυξη, για υλοποίηση και για να γίνουν ξανά βιώσιμες. Δεν παρέλειψε δε να αναφέρει πως έγιναν πολλά διαβήματα προς αυτή την κατεύθυνση, με την επιτροπή να έχει πολλές συναντήσεις με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εμπορίας

Famagusta.News