Το κολυμβητήριο του Χάρη Τζιωρτζή στο Φρέναρος δεν είναι όπως τα άλλα (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς μπορεί η κολύμβηση να συμβάλει θετικά σε άτομα με ξεχωριστές ικανότητες και άτομα με αναπηρίες

εικόνα Viber 2020 03 09 10 47 190 001 Aquademy, exclusive, SIGMA TV, Αγαπημένα Βίντεο, Βίντεο, Νέα Αμμοχώστου

Το κολυμβητήριο είναι το δεύτερό του σπίτι. Η θερμαινόμενη πισίνα μήκους 25 μέτρων στο εσωτερικό του “Aquademy” στο Φρέναρος, αποτελεί ένα στολίδι για την επαρχία Αμμοχώστου. Κι αυτό όχι μόνο γιατί παρέχει τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές από πλευράς κολύμβησης, αλλά γιατί εξυπηρετεί άτομα κάθε ηλικίας, καθώς και παιδιά με ξεχωριστές ικανότητες, άτομα με αναπηρίες και αθλητές.

Το κολυμβητήριο του Χάρη Τζιωρτζή από τη Δερύνεια άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2017. Παρέχει κλειστή θερμαινόμενη πισίνα μήκους 25 μέτρων, τεσσάρων διαδρομών, αποδυτήρια ανδρών, γυναικών και παιδιών, καφετέρια, χώρο αναμονής, μεγάλο χώρο στάθμευσης αλλά και όλες τις υποδομές για να εξυπηρετήσει άτομα με κινητικές δυσκολίες και άλλα προβλήματα κινητικότητας και τραυματισμούς.

Σκοπός του κολυμβητηρίου, όπως αναφέρει ο ίδιος είναι η προώθηση της γενικής υγείας, της υγείας του κοινού καθώς επίσης και προώθηση των υδάτινων αθλημάτων, ενώ σήμερα αριθμεί γύρω στα 450 μέλη.

Μεταξύ άλλων προσφέρει τμήματα βρεφικής και νηπιακής κολύμβησης, προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης, προαγωνιστικά και αγωνιστικά τμήματα κολύμβησης, ατομικά μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης, τμήματα ειδικής /προσαρμοσμένης κολύμβησης, ατομικά μαθήματα προσαρμοσμένης κολύμβησης, προγράμματα υδροθεραπείας, προγράμματα αποκατάστασης, προγράμματα κολύμβησης κοινού (ελεύθερο ωράριο) και προγράμματα υδρογυμναστικής.

εικόνα Viber 2020 03 09 10 47 198 001 Aquademy, exclusive, SIGMA TV, Αγαπημένα Βίντεο, Βίντεο, Νέα Αμμοχώστου

Παράλληλα στο κολυμβητήριο διοργανώνονται εσωτερικές ημερίδες κολύμβησης, φιλικές ημερίδες κολύμβησης με άλλες κολυμβητικές ακαδημίες με ναυτικούς ομίλους και κολυμβητικά καμπ. Η ακαδημία συμμετέχει σε όλες τις εγχώριες κολυμβητικές διοργανώσεις σε επίπεδο προαγωνιστικών και αγωνιστικών κατηγοριών καθώς επίσης και σε επίπεδο ειδικής κολύμβησης (Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες, Κολυμβητικούς Αγώνες Ατόμων με Αναπηρία).

εικόνα Viber 2020 03 09 10 47 17 001 Aquademy, exclusive, SIGMA TV, Αγαπημένα Βίντεο, Βίντεο, Νέα Αμμοχώστου

Φιλοσοφία της είναι η προσφορά ιδανικότερων συνθηκών εφαρμογής όσο το δυνατό περισσότερων προγραμμάτων στο νερό με σκοπό την βελτίωση της γενικότερης υγείας του κοινού.

Famagusta.News με πληροφορίες από SigmaTV και hellomama.com.cy