Γεν. Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Κατέρχονται σε 24ωρη απεργία οι ωρομίσθιοι

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι ωρομίσθιοι υπάλληλοι του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου

nosokomeioammoxostou 696x464 1 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι ωρομίσθιοι υπάλληλοι του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ.

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στη σημερινή γενική συνέλευση του κλάδου, αποφασίστηκε η απεργία να λάβει χώρα την ερχόμενη Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

“Πραγματοποιήθηκε σήμερα 21 Φεβρουαρίου 2024 γενική συνέλευση του κλάδου του ωρομίσθιου προσωπικού που εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου με στόχο την συζήτηση και την λήψη απόφασης για δυναμικά μέτρα μετά από τις αναποτελεσματικές συζητήσεις και προσπάθειες με τον Οργανισμό και την μεγάλη πίστωση χρόνου που έχει δοθεί.

Η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει προς του πολίτες ο ΟΚΥπΥ καθώς επίσης και οι κτηριακές επεκτάσεις των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων στις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς την πρόσληψη επιπρόσθετου προσωπικού, αφενός επιβαρύνουν τους εργαζόμενους με δυσβάσταχτο βάρος και αφετέρου έχουν συσσωρευτεί εκατοντάδες μέρες άδειας στην μερίδα του καθενός . Οι σοβαρές ελλείψεις σε ωρομίσθιο προσωπικό, η απαράδεκτα παθητική στάση του ΟΚΥπΥ παρά τις προειδοποιήσεις μας και η τεράστια καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της μελέτης για την στελέχωση οδήγησαν τους εργαζόμενους στην σημερινή ομόφωνη απόφαση λήψης δυναμικών μέτρων.

Δυστυχώς η υπεύθυνη στάση των Συντεχνιών και η καλή διάθεση που επέδειξαν τα τελευταία χρόνια έχει εκληφθεί από τον ΟΚΥπΥ ως αδυναμία. Συνεπώς, την επόμενη Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024, σύσσωμο το ωρομίσθιο προσωπικό που εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ενώνει τις φωνές του με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Λάρνακας και θα συμπορευτεί μαζί για τον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την σωστή στελέχωση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων.

Τέλος, διαχρονική θέση και των δύο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων παραμένει η αναβάθμιση των ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες σε συνδυασμό πάντοτε με τις ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας που θα έπρεπε να επικρατούν εν έτει 2024.”