Γεν. Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Τί λένε οι νεφροπαθείς για την υποστελέχωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε απόγνωση βρίσκονται οι νεφροπαθείς του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου. Καταγγέλλουν υποστελέχωση και απουσία νεφρολόγου, με αποτέλεσμα τις αιμοκαθάρσεις να διενεργεί το νοσηλευτικό προσωπικό.

Στιγμιότυπο 2019 11 16 18.36.55 exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, Νεφροπαθείς

Χρόνιο και όχι καινούριο είναι το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, τόσο στη Νεφρολογική όσο και στην Καρδιολογική Κλινική.

Οι σαράντα και πλέον αιμοκαθαρόμενοι του Νοσοκομείου στο Παραλίμνι καταγγέλλουν έλλειψη ιατρικού προσωπικού, ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, η ολιγοήμερη άδεια της μοναδικής Νεφρολόγου, άφησε τη μονάδα χωρίς αρμόδιο ιατρό, και την ευθύνη της αιμοκάθαρσης να αναλαμβάνει το νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως αναφέρει η νεφροπαθής Γιώργος Κκέζος, η αιμοκάθαρση στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου λειτουργεί κανονικά αλλά υπάρχει πρόβλημα με τους γιατρούς. Ο κόσμος αυξήθηκε, ανέφερε, είναι σαράντα άτομα τα οποία ένας γιατρός δε φτάνει.

Ο νεφροπαθής Γιώργος Κκέζος είπε ότι η εξυπηρέτηση από τους γιατρούς είναι πολύ καλή ενώ αυτή την περίοδο απουσιάζει η Νεφρολόγος με άδεια ανάπαυσης χωρίς να υπάρξει αντικατάσταση, ενώ τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη επάνδρωσης με μόνιμο Νεφρολόγο.

Από την πλευρά του ο ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι το θέμα στελέχωσης του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό αναμένεται να καλυφθεί σύντομα με την πρόσληψη ενός επιπλέον Νεφρολόγου.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε: “Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου είναι τοποθετημένος ένας Νεφρολόγος ο οποίος αυτή την στιγμή είναι με άδεια αναπαύσεως για κάποιες μέρες και το κοινό θα καλυφθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για πρόσληψη δεύτερου Νεφρολόγου στην Αμμόχωστο έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έχει προκηρύξει θέση Νεφρολόγου για το αναφερόμενο Νοσοκομείο, και έχει υποβληθεί ένα βιογραφικό το οποίο η Επιτροπή Επιλογής θα το εξετάσει την ερχόμενη Τρίτη και ευελπιστούμε ότι πολύ πολύ σύντομα θα έχουμε και δεύτερο Νεφρολόγο για να καλύψουμε τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.”

Όσον αφορά στο θέμα της στελέχωσης της Καρδιολογικής Κλινικής, μέχρι στιγμής στο Νοσοκομείο είναι τοποθετημένοι δύο καρδιολόγοι ενώ αναμένεται μέχρι τον Ιανουάριο η επάνδρωση με επιπλέον τρεις ιατρούς.

Famagusta.News