Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Όλες οι λεπτομέρεις για την επαναλειτουργία εξωτερικών ιατρείων

Τί αναφέρουν στο Famagusta.News o εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου και η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμαλία Χατζηγιάννη

IMG 7609 2 scaled Coronavirus, exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Από αύριο Τετάρτη, όπως και στα υπόλοιπα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα εξωτερικά ιατρεία και του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Το νοσηλευτήριο, το οποίο έχει εκκενωθεί, σχεδόν, πλήρως από τις 11 Μαρτίου όταν και ξεκίνησε να λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, λειτουργεί, μέχρι σήμερα, μόνο με το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, ενώ το υπόλοιπο Νοσοκομείο έχει διατεθεί για τις ανάγκες της νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό.

Επαναπρογραμματισμός ραντεβού

Σύμφωνα με δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, Χαράλαμπου Χαριλάου, το Νοσοκομείο Αμμοχώστου θα ακολουθήσει την πορεία και των υπόλοιπων νοσηλευτηρίων όσον αφορά την επανέναρξη της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων. Αυτό, όπως ανέφερε, θα γίνει σταδιακά αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη, 29 Απριλίου και τα ήδη προγραμματισμένα ραντεβού τα οποία έχουν ακυρωθεί θα επαναπρογραμματιστούν τηλεφωνικώς, ενώ καλούνται οι ασθενείς να μεταβαίνουν στο νοσηλευτήριο μόνο εφόσον έχει επαναπρογραμματιστεί το ραντεβού τους.

Τα τμήματα που θα τεθούν σε λειτουργία

Σύμφωνα με δηλώσεις της Επιστημονικής Διευθύντριας του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, Αμαλίας Χατζηγιάννη στο Famagusta.News, τα ραντεβού θα αφορούν το Γυναικολογικό, Παιδιατρικό, Ορθοπεδικό, Χειρουργικό και Καρδιολογικό Τμήμα. Η είσοδος των ασθενών θα γίνεται από την κύρια είσοδο μόνον κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και θα υπάρχουν ειδικές σημάνσεις που να απαγορεύουν την είσοδο ασθενών σε άλλα σημεία του Νοσοκομείου. Επίσης, σε όσους εισέρχονται στο Νοσοκομείο θα γίνεται θερμομέτρηση ενώ καλούνται όλοι οι ασθενείς που θα εισέρχονται να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Παράλληλα, επισήμανε και την εθελοντική συμβολή του ιατρικού αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να γίνει δυνατή η επανέναρξη της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Αναφοράς.

Famagusta.News