Γυμνάσιο-Λύκειο Δερύνειας-Σωτήρας: Καταγγελίες Γαβριήλ για ελλείψεις

Με γραπτή του δήλωση ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ «πυροβολεί» το Υπουργείο Παιδείας για ελλείψεις στο Γυμνάσιο-Λύκειο Δερύνειας - Σωτήρας

47F39451 4A13 45B6 B101 4150DD809237 exclusive, Γυμνάσιο - Λύκειο Δερύνειας - Σωτήρας

Με γραπτή του δήλωση, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Γαβριήλ, κάνει αναφορά σε ελλείψεις που υπάρχουν στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ειρήνης -Ελευθερίας, Δερύνειας – Σωτήρας πυροβολώντας το Υπουργείο Παιδείας.

Δείτε την αυτούσια:

«Η δωρεάν παιδεία στις δημοκρατικές χώρες είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Στόχος εδώ και χρόνια για τον ακριτικό Δήμο Δερύνειας και τον Δήμο Σωτήρας ήταν η δημιουργία Λυκείου ως φυσικό επακόλουθο της λειτουργίας του Γυμνασίου Ειρήνης και Ελευθερίας, Δερύνειας – Σωτήρας.

Εν τέλει πριν από τρία χρόνια πάρθηκε η πολιτική απόφαση για την δημιουργία εξατάξιου σχολείου για τους μαθητές των δύο Δήμων. Υπόσχεση του τότε Υπουργού Παιδείας ήταν η δημιουργία όλων των τμημάτων, για όλες τις κατευθύνσεις, ανεξάρτητα του αριθμού των μαθητών που θα παρακολουθούσαν το μάθημα. Μια τέτοια υπόσχεση, ήταν όχι μόνο κίνητρο για τους μαθητές για να επιλέξουν το εξατάξιο σχολείο, αλλά και πρόκληση για τους καθηγητές.

Το έργο πράγματι προωθήθηκε και ολοκληρώθηκε άμεσα. Έτσι, φέτος με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναμένετο η υλοποίηση όλων των πιο πάνω αποφάσεων, έτσι ώστε το Γυμνάσιο – Λύκειο να λειτουργήσει απρόσκοπτα.

Αντί όμως να υλοποιηθούν οι πιο πάνω αποφάσεις, ο νυν υπουργός Παιδείας με οδηγίες του έχει δημιουργήσει ένα σχολείο με ελλείψεις και χωρίς προοπτική.

Με τις μονομερείς και ετσιθελικές του αποφάσεις ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδόμου ανάγκασε τους μαθητές της Β Λυκείου είτε να επιλέξουν άλλα μαθήματα, είτε να εγγραφούν σε άλλα Λύκεια της περιοχής για να επιλέξουν τα μαθήματα της κατεύθυνσης που επιθυμούν. Δυστυχώς, όπως έχουμε πληροφορηθεί οι περισσότεροι μαθητές επέλεξαν να αλλάξουν σχολείο. Συμπερασματικά, το Γυμνάσιο – Λύκειο Ειρήνης και Ελευθερίας, Δερύνειας – Σωτήρας θα λειτουργήσει μόνο με 1η τάξη χωρίς να δίνει στους μαθητές την προοπτική επιλογής μαθημάτων για την επόμενη χρονιά.

Αβίαστα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο υπουργός εμπαίζει τους μαθητές γονείς, εκπαιδευτικούς και παράγοντες της περιοχής.

Καλούμε την κυβέρνηση και ειδικότερα τον Υπουργό Παιδείας να κάνει δεύτερες σκέψεις και να στελεχώσει με εκπαιδευτικό προσωπικό το Γυμνάσιο – Λύκειο Ειρήνης και Ελευθερίας Δερύνειας – Σωτήρας έτσι με την έναρξη της νέας σχολής χρονιάς να μπορεί να προσφέρει όλες τις ειδικότητες στους μαθητές.

Επιτέλους οι κυβερνώντες οφείλουν να αντιληφθούν ότι στην Επαρχία δεν είμαστε κάτοικοι δεύτερης κατηγορίας.»